ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Око 300 Паланчана на протестном скупу у Београду

JsrPq1xУ Београду је 25. априла одржан протестни скуп, под називом „Осветли Србију“, опозиционих странака против Владе Републике Србије коме је, по процени новинара „Паланачких“ и ТВ Н1, присуствовало око 10.000 грађана. Овом догађају присуствовало је и око 300 Паланчана, углавном чланова Демократске странке, као и један број нестраначких личности.

Целим путем до Београда примећено је повећано присуство полиције, а на Бубањ потоку је чак и заустављено неколико десетина аутобуса са грађанима који су се упутили на протестни скуп.

2015-04-25-2020Није неважна и информација да је „државни“ аутопревозник („Ласта“) имао забрану изнајмљивања аутобуса за превоз грађана до престонице, па су то обавили приватници. Већ на путу Паланка-Младеновац један од старијих аутобуса се запалио али без већих последица по путнике.

На протестном скупу у Београду, који је протекао без инцидената, затражена је оставка премијера Србије, Александра Вучића, а на крају официјелног дела окупљени грађани прошетали су 2015-04-25-2036до зграде Владе и оставили поруке за премијера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *