Oko 300 Palančana na protestnom skupu u Beogradu

JsrPq1xU Beogradu je 25. aprila održan protestni skup, pod nazivom „Osvetli Srbiju“, opozicionih stranaka protiv Vlade Republike Srbije kome je, po proceni novinara „Palanačkih“ i TV N1, prisustvovalo oko 10.000 građana. Ovom događaju prisustvovalo je i oko 300 Palančana, uglavnom članova Demokratske stranke, kao i jedan broj nestranačkih ličnosti.

Celim putem do Beograda primećeno je povećano prisustvo policije, a na Bubanj potoku je čak i zaustavljeno nekoliko desetina autobusa sa građanima koji su se uputili na protestni skup.

2015-04-25-2020Nije nevažna i informacija da je „državni“ autoprevoznik („Lasta“) imao zabranu iznajmljivanja autobusa za prevoz građana do prestonice, pa su to obavili privatnici. Već na putu Palanka-Mladenovac jedan od starijih autobusa se zapalio ali bez većih posledica po putnike.

Na protestnom skupu u Beogradu, koji je protekao bez incidenata, zatražena je ostavka premijera Srbije, Aleksandra Vučića, a na kraju oficijelnog dela okupljeni građani prošetali su 2015-04-25-2036do zgrade Vlade i ostavili poruke za premijera.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.