ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Општински одбор СПО организовао новогодишњи коктел: „БИЛИ СМО КОНСТРУКТИВНА ОПОЗИЦИЈА“

По традицији, Општински одбор Српског покрета обнове у Смедеревској Паланци, приредио је коктел уочи Нове године према јулијанском календару. Члановима Странке и медијима обратио се први човек паланачког СПО, Добрица Јозић:

– Свима је познато да се Српски покрет обнове залаже за европске вредности. Али, истовремено, СПО се залаже и за неговање традиционалних вредности српског народа. Организација коктела поводом српске Нове године, вечерас, један је од доказа да је то тако. Присећам се деведесетих година, када смо испред, на овом паркингу, легализовали дочек српске Нове године. Тада то није било укорењено у српском народу, и многи људи то нису одобравали, или  су били индиферентни према томе. Данас је, као што видимо, дочек српске Нове године једна сасвим обична ствар.

Јозић је додао да је све за шта се СПО залагао у свом програму до сада поступно реализовано, или се реализује, с тим да ће ова странка, и убудуће, инсистирати на успостављању парламентарне монархије:

– Само једна ствар није реализована, иако сам убеђен да ће до тога доћи. То је пројекат –  Краљевина Србија. Спрпски покрет обнове залагађе се да до тога дође, све до успостављања парламентарне монархије.

Добрица Јозић је истакао да је ова странка у Паланци последњих година у опозицији, али да СПО није деструктивна, већ контруктивна опозиција, и да су одборници ове сранке и њихови коалициони партнери, гласали за многе предлоге влаладајуће већине:

– Ми смо предлагали многе значајне ствари за функционисање наше општине, као што је санација водовода. Веома смо се залагали да се покрене питање, пошто то у Просторном плану Србије постоји, изградње петље код Лозовичке чесме (…) Увек смо били конструктивна опозиција, и на последња три заседања Скупштине општине, пре него што су уведене привремене мере, гласали смо за усвајанје готово свих тачака дневног реда, и мислим да без два одборника СПО-а и једног одборника ДСС-а, нашег предизборног колаиционог партнера – ни буџет Општине не би био изгласан – рекао је Јозић, пожелевши, на крају, свима срећну Нову годину.

В.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *