Opštinski odbor SPO organizovao novogodišnji koktel: „BILI SMO KONSTRUKTIVNA OPOZICIJA“

Po tradiciji, Opštinski odbor Srpskog pokreta obnove u Smederevskoj Palanci, priredio je koktel uoči Nove godine prema julijanskom kalendaru. Članovima Stranke i medijima obratio se prvi čovek palanačkog SPO, Dobrica Jozić:

– Svima je poznato da se Srpski pokret obnove zalaže za evropske vrednosti. Ali, istovremeno, SPO se zalaže i za negovanje tradicionalnih vrednosti srpskog naroda. Organizacija koktela povodom srpske Nove godine, večeras, jedan je od dokaza da je to tako. Prisećam se devedesetih godina, kada smo ispred, na ovom parkingu, legalizovali doček srpske Nove godine. Tada to nije bilo ukorenjeno u srpskom narodu, i mnogi ljudi to nisu odobravali, ili  su bili indiferentni prema tome. Danas je, kao što vidimo, doček srpske Nove godine jedna sasvim obična stvar.

Jozić je dodao da je sve za šta se SPO zalagao u svom programu do sada postupno realizovano, ili se realizuje, s tim da će ova stranka, i ubuduće, insistirati na uspostavljanju parlamentarne monarhije:

– Samo jedna stvar nije realizovana, iako sam ubeđen da će do toga doći. To je projekat –  Kraljevina Srbija. Sprpski pokret obnove zalagađe se da do toga dođe, sve do uspostavljanja parlamentarne monarhije.

Dobrica Jozić je istakao da je ova stranka u Palanci poslednjih godina u opoziciji, ali da SPO nije destruktivna, već kontruktivna opozicija, i da su odbornici ove sranke i njihovi koalicioni partneri, glasali za mnoge predloge vlaladajuće većine:

– Mi smo predlagali mnoge značajne stvari za funkcionisanje naše opštine, kao što je sanacija vodovoda. Veoma smo se zalagali da se pokrene pitanje, pošto to u Prostornom planu Srbije postoji, izgradnje petlje kod Lozovičke česme (…) Uvek smo bili konstruktivna opozicija, i na poslednja tri zasedanja Skupštine opštine, pre nego što su uvedene privremene mere, glasali smo za usvajanje gotovo svih tačaka dnevnog reda, i mislim da bez dva odbornika SPO-a i jednog odbornika DSS-a, našeg predizbornog kolaicionog partnera – ni budžet Opštine ne bi bio izglasan – rekao je Jozić, poželevši, na kraju, svima srećnu Novu godinu.

V.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.