Poseta novog načelnika Podunavskog okruga palanačkom rukovodstvu: OTVORENE RAZNE ZNAČAJNE TEME

2 (1)Opštinu Smederevska Palanka posetio je novi načelnik Podunavskog upravnog okruga, nekadašnji predsednik palanačke opštine Radoslav Cokić, koji je postavljen na ovu funkciju 14. februara ove godine,.

Sastanku u kabinetu, osim predsednika Opštine Radoslava Milojičića Kene, prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić, kao i zamenici predsednika Opštine i predsednika Skupštine opštine, Petar Jelić i Živko Petrović.

Po završetku sastanka, Cokić i Milojičić odgovarali su na pitanja novinara. Odgovarajući na pitanje o dnevnom redu današnjeg sastanka, Radoslav Cokić je između ostalog rekao da je posebno vezan za Opštinu Smederevska Palanka.

-Predstavnici Opštine Smederevska Palanka u prethodnom periodu, od juna 2012. godine, nisu učestvovali u radu Saveta Okruga. Ja sam mišljenja, ukoliko ne postoje neke nedoumice, a sada smo zaključili da ih u stvari uopšte i nema, da treba da intenziviramo saradnju, u zajedničkom interesu. Poznato je da je nastojanje, i nekih prethodnih Vlada, i ove, bilo u pravcu evropskih integracija. Kada su u pitanju evropske integracije, poznato je da se pomoć može očekivati pre svega za regionalizaciju i regionalne projekte. Ja sam danas pozvao rukovodstvo Opštine Smederevska Palanka, da, bez obzira na to što i u regionu i u republici postoje određene razlike kada je u pitanju partijska pripadnost, mi pre svega gledamo interes građana. Zato sam ja danas u Opštini Smederevska Palanka, a sutra ću biti u Velikoj Plani i Smederevu, da radimo ono što je u interesu građana. Nadam se da smo postigli dogovor i da će iz toga proizaći saradnja, a samim tim i prvi projekti. Pomenuli smo danas nešto što je bilo interesantno i u vreme kada sam ja bio predsednik Opštine, a što je, svakako, interesantno i za sadašnje rukovodstvo, a to je izlazak na auto-put kod Lozovičke česme. Sada je to predmet interesovanja i Velike Plane, jer su oni prepoznali da u oblasti u blizini ove lokacije imaju ogromne površine koje mogu da budu industrijske zone. Mi sada ne možemo da odustanemo od toga, kada je to bila naša ideja. Naprotiv, imamo i mi svoj interes. Pored tog puta, koji bi izašao na auto-put, otvaraju se velike mogućnosti. To je samo jedan od projekata. Sutra treba da postignemo dogovor kako treba da se konkuriše za još jedan projekat. Reč je o sprečavanju nasilja u porodici. Opština Smederevska Palanka je već radila u tom pravcu. Ta ideja je dobra i ona sada treba da se proširi na region. Iako je bilo nekih antagonizama, to moramo da prevaziđemo, u interesu građana, i Opštine Smederevska Palanka i Okruga koji ja predstavljam – rekao je između ostalog Radoslav Cokić.

Na pitanja novinara potom je odgovarao Radoslav Milojičić Kena, predsednik Opštine Smederevska Palanka koji je zahvalio načelniku Okruga na dobronamernim razmišljanjima.

naslovna fotografija (2)-Velika je razlika između postavljenih i izabranih lica. Mi u lokalnoj samoupravi – ja, moj zamenik, predsednik Skupštine i njegov zamenik, mi smo izabrani. Građani su nam dali mandat i mi moramo da vodimo računa o svrsishodnosti svakog sastanka. Tako, kada je reč o opasci da nismo išli na neke sastanke, pre svega treba postaviti pitanje šta se na tim sastancima radilo, i da li građani Smederevske Palanke, koji su nas izabrali, a ne postavili, imaju korist od tih sastanaka. Na svakom sastanku, čiji je epilog ili krajnji cilj u interesu građana Smederevske Palanke, mi ćemo se sigurno pojaviti. Procenili smo da u vremenu iza nas takvih sastanaka u regionu nije bilo. Nadam se da u budućnosti neće biti tako. Naravno, postoji dobra namera od strane Opštine Smederevska Palanka, celokupnog rukovotstva, svih odbornika i članova Opštinskog veća, da svim sastancima, na kojima će biti reči o poboljšanju uslova života u Smederevskoj Palanci, opštinski funkcioneri prisustvuju. Moram da istaknem veliko zadovoljstvo što je načelnik Okruga  čovek iz Opštine Smederevska Palanka. Ja mu ovom prilikom čestitam. Bez obzira što, kako je gospodin Cokić već pomenuo, mi nismo u istim političkim opcijama, nadam se da ćemo raditi u interesu naših građana, i da će načelnik Okruga raditi u interesu svih. Otvorili smo razne teme. Pre svega, vodosnabdevanje, izlazak na auto-put, to su projekti za koje će Opština Smederevska Palanka aplicirati, preko Okruga i preko nadležnih institucija. Čuli smo od budućeg premijera da ne postoji nikakva razlika u političkim partijama, tako da nema nikakvih problema da ja iz DS-a, i predsednik SPS-a iz Smederevske Palanke odemo i sigurno je da će nas oni prihvatiti oberučke u svim ministarstvima. Jer, jelte, sve ono što smo mi loše radili u prethodnim godinama oni će ispraviti i neće biti važna politička pripadnost. To je jedna činjenica koja mene izuzetno raduje, a naravno da ćemo koristiti i funkciju načelnika Okruga, koji će nam, nadam se, u svemu tome pomoći – rekao je Radoslav Milojičić Kena, odgovarajući na pitanja novinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.