ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Посета новог начелника Подунавског округа паланачком руководству: ОТВОРЕНЕ РАЗНЕ ЗНАЧАЈНЕ ТЕМЕ

2 (1)Општину Смедеревска Паланка посетио је нови начелник Подунавског управног округа, некадашњи председник паланачке општине Радослав Цокић, који је постављен на ову функцију 14. фебруара ове године,.

Састанку у кабинету, осим председника Општине Радослава Милојичића Кене, присуствовали су и председник Скупштине општине, Славољуб Ђурић, као и заменици председника Општине и председника Скупштине општине, Петар Јелић и Живко Петровић.

По завршетку састанка, Цокић и Милојичић одговарали су на питања новинара. Одговарајући на питање о дневном реду данашњег састанка, Радослав Цокић је између осталог рекао да је посебно везан за Општину Смедеревска Паланка.

-Представници Општине Смедеревска Паланка у претходном периоду, од јуна 2012. године, нису учествовали у раду Савета Округа. Ја сам мишљења, уколико не постоје неке недоумице, а сада смо закључили да их у ствари уопште и нема, да треба да интензивирамо сарадњу, у заједничком интересу. Познато је да је настојање, и неких претходних Влада, и ове, било у правцу европских интеграција. Када су у питању европске интеграције, познато је да се помоћ може очекивати пре свега за регионализацију и регионалне пројекте. Ја сам данас позвао руководство Општине Смедеревска Паланка, да, без обзира на то што и у региону и у републици постоје одређене разлике када је у питању партијска припадност, ми пре свега гледамо интерес грађана. Зато сам ја данас у Општини Смедеревска Паланка, а сутра ћу бити у Великој Плани и Смедереву, да радимо оно што је у интересу грађана. Надам се да смо постигли договор и да ће из тога произаћи сарадња, а самим тим и први пројекти. Поменули смо данас нешто што је било интересантно и у време када сам ја био председник Општине, а што је, свакако, интересантно и за садашње руководство, а то је излазак на ауто-пут код Лозовичке чесме. Сада је то предмет интересовања и Велике Плане, јер су они препознали да у области у близини ове локације имају огромне површине које могу да буду индустријске зоне. Ми сада не можемо да одустанемо од тога, када је то била наша идеја. Напротив, имамо и ми свој интерес. Поред тог пута, који би изашао на ауто-пут, отварају се велике могућности. То је само један од пројеката. Сутра треба да постигнемо договор како треба да се конкурише за још један пројекат. Реч је о спречавању насиља у породици. Општина Смедеревска Паланка је већ радила у том правцу. Та идеја је добра и она сада треба да се прошири на регион. Иако је било неких антагонизама, то морамо да превазиђемо, у интересу грађана, и Општине Смедеревска Паланка и Округа који ја представљам – рекао је између осталог Радослав Цокић.

На питања новинара потом је одговарао Радослав Милојичић Кена, председник Општине Смедеревска Паланка који је захвалио начелнику Округа на добронамерним размишљањима.

naslovna fotografija (2)-Велика је разлика између постављених и изабраних лица. Ми у локалној самоуправи – ја, мој заменик, председник Скупштине и његов заменик, ми смо изабрани. Грађани су нам дали мандат и ми морамо да водимо рачуна о сврсисходности сваког састанка. Тако, када је реч о опасци да нисмо ишли на неке састанке, пре свега треба поставити питање шта се на тим састанцима радило, и да ли грађани Смедеревске Паланке, који су нас изабрали, а не поставили, имају корист од тих састанака. На сваком састанку, чији је епилог или крајњи циљ у интересу грађана Смедеревске Паланке, ми ћемо се сигурно појавити. Проценили смо да у времену иза нас таквих састанака у региону није било. Надам се да у будућности неће бити тако. Наравно, постоји добра намера од стране Општине Смедеревска Паланка, целокупног руковотства, свих одборника и чланова Општинског већа, да свим састанцима, на којима ће бити речи о побољшању услова живота у Смедеревској Паланци, општински функционери присуствују. Морам да истакнем велико задовољство што је начелник Округа  човек из Општине Смедеревска Паланка. Ја му овом приликом честитам. Без обзира што, како је господин Цокић већ поменуо, ми нисмо у истим политичким опцијама, надам се да ћемо радити у интересу наших грађана, и да ће начелник Округа радити у интересу свих. Отворили смо разне теме. Пре свега, водоснабдевање, излазак на ауто-пут, то су пројекти за које ће Општина Смедеревска Паланка аплицирати, преко Округа и преко надлежних институција. Чули смо од будућег премијера да не постоји никаква разлика у политичким партијама, тако да нема никаквих проблема да ја из ДС-а, и председник СПС-а из Смедеревске Паланке одемо и сигурно је да ће нас они прихватити оберучке у свим министарствима. Јер, јелте, све оно што смо ми лоше радили у претходним годинама они ће исправити и неће бити важна политичка припадност. То је једна чињеница која мене изузетно радује, а наравно да ћемо користити и функцију начелника Округа, који ће нам, надам се, у свему томе помоћи – рекао је Радослав Милојичић Кена, одговарајући на питања новинара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *