ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

После четири сата прекинута седница СО: ОПОЗИЦИЈА ИСТИЦАЛА НЕЗАКОНИТОСТ У РАДУ И ПРЕТЊЕ ОДБОРНИЦИ ДС-А ОД СТРАНЕ ПОЈЕДИНАЦА ИЗ СНС-А

Skupstina_1_160830_164857-Наставак Треће седнице Скупштине општине Смедеревска Паланка у петак у 8 часова 

 

Трећа седница Скупштине општине почела је минутом ћутања и одавањем почасти трагично преминулом одборнику коалиције СПО-ДСС, професору Златану Бећићу.

Ова седница прекинута је после четири сата жестоке расправе и озбиљних примедби од стране опозиције на незаконитост у раду највишег органа власти у Општини Смедеревска Паланка.

Одборници опозиције Радослав Милојичић-Кена, Родољуб Станимировић и Славољуб Ђурић приликом утврђивања записника нагласили су, уз аргументацију, да су одлуке са претходне седнице СО, око избора вд директора и чланова управних и надзорних одбора у јавном сектору – незаконите.

Председник СО, Владан Вуковић, одговорио је да је било грешака у записнику са минулог заседања, око избора чланова управних и надзорних одбора и потом предложио да се то исправи у записнику, што је изазвало нове дискусије од стране опозиционих одборника о незаконитом раду Скупштине општине.

Чини се да је највише буре на овој седници изазвала оставка одборнице Демократске странке, Марије Арсенијевић, која је то образложила личним разлозима, да би потом Радослав Милојичић Кена објаснио да је она поднела оставку због претњи које је добијала од стране чланова Српске напредне странке Владана Вуковића, Снежане Петровић и Милице Поштић из Смедеревске Паланке и Александра Сенића из Раче и њихових захтева да не долази на седнице јер ће изгубити посао, а да су претње упућене и члановима њене породице.

Један од прозваних, председавајући Вуковић, на то је одговорио да не познаје одборницу и да оптужбе нису тачне.

Оставку на место одборника у писаној форми поднео је и Иван Никодијевић (СНС), а констатован је и прекид мандата Златану Бећићу.

На крају овог дела заседања, које ће се наставити у петак 2. септембра у осам часова, усвојена је само једна тачка обимног дневног реда.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “После четири сата прекинута седница СО: ОПОЗИЦИЈА ИСТИЦАЛА НЕЗАКОНИТОСТ У РАДУ И ПРЕТЊЕ ОДБОРНИЦИ ДС-А ОД СТРАНЕ ПОЈЕДИНАЦА ИЗ СНС-А

  • Lila

    Kena posto ne moze da dodje do reci u narodnoj skupstini, i posto ga tamo svi poklapaju i smeju mu se, mora malo da se pokaze kako je jos uvek bitan. Pa makar i kao odbornik.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *