ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

Гаси се половина Радоициних медија?

unnamedТри од осам медија која је прошле године купио крушевачки бизнисмен Радоица Милосављевић престала су са радом, док четврти вероватно чека иста судбина. Разлози за проблеме Центра за информисање Нови Кнежевац, Телевизије Пожега и Радио телевизија Брус и Крагујевац су исти – власник није испоштовао купопродајни уговор.

Уговор о приватизацији обавезује купца да минимум две године исплаћује зараде запосленима, улаже у основна средства купљеног медија, као и да најмање пет година обавља информативну делатност. Сваку од ових уговорних обавеза Милосављевић је у случају четири медија прекршио.

Центар за информисање Нови Кнежевац у оквиру кога су пословале Новокнежевачке новине и кабловски ТВ канал угашен је крајем прошле године. Милосављевић се у свом медију никада није појавио, а свих седморо запослених је узело отпремнине пре приватизације.

РТВ Брус који је Милосављевић такође преузео без људи угашен је почетком маја. Четворо радника које је ангажовао крајем прошле године напустило је ову медијску кућу у априлу јер за пет месеци рада нису били плаћени. Горан Минић који је после приватизације постављен за в.д. директора рекао је УНС-у да је из истог разлога поднео оставку.

– Нови власник није измирио обавезе ни према радницима, ни према држави. Предузеће је пуно дугова. Разговарао сам са њим, рекао ми је да ће све да среди, али никакве помоћи није било – додао је Минић.

ТВ Пожега од 1. септембра престаје да емитује програм. Како је УНС-у рекла директорка Снежана Драгојловић, запослени нису успели да ступе у контакт са Милосављевићем иако ће му 18. септембра, два месеца након што су примили последњу плату, држава блокирати рачун због неплаћених доприноса.

 

(Преузето: Прес служба УНС-а)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *