ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Потпредседница Владе Зорана Михајловић и министар Вања Удовичић у Смедеревској Паланци на седници Подунавског управног округа

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић и министар омладине и спорта Вања Удовичић посетили су Смедеревску Паланку и присуствовали седници Подунавског управног округа.

У обраћању новинарима Зорана Михајловић је рекла да без улагања у инфраструктуру нема развоја и напретка ниједне општине у Србији и поручила да ће Влада наставити да улаже и у саобраћајну и комуналну инфраструктуру.

-У путеве у Подунавском округу ове године биће уложено милијарду динара – истакла је потпредседница Владе. – Ове године бити уложено око 200 милиона динара у редовно одржавање путева у Подунавском округу, а кроз пројекте Путева Србије биће издвојено још 850 милиона динара. Посетом Смедеревској Паланци желели смо да покажемо шта је све урађено уз подршку Владе Србије и рад локалне самоуправе, али и да не заборавимо шта се све раније дешавало у овој општини, укључујући рестрикције воде и струје.

Министар Удовичић истакао је да је упознат са потребама и изазовима са којима се суочавају у Смедеревској Паланци и Подунавском округу, а изнети су конкретни предлози како да се додатно унапреде услови за бављење спортом свих генерација и на свим нивоима, превасходно кроз развој спортске инфраструктуре.

Разговарало се и о завршетку изградње Спортске хале у Индустријуској улици у Смедеревској Паланци.

-Ради се о пројекту који је синоним за неуспех, али већ три месеца водим интензивне разговоре са председником Општине Смедеревска Паланка, Николом Вученом, како бисмо решили све проблеме – рекао је Удовичић. – Очекујем да ћемо до краја године имати готов пројекат, како би следеће године напокон могли да видимо како се завршава један Скадар, који је почео да се гради још 1986. године. Нека буде синоним победе Смедеревске Паланке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *