ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ИнтервјуПолитика

Проф. др Бошко Војновић, Група грађана „ПОКРЕТ ПЕТ ДО ДВАНАЕСТ – ОТАЏБИНА“: НУДИМО ОСТВАРИВ ПРОГРАМ

12376661_924493647670773_9102555690980437327_nДр Бошко Војновић, професор универзитета, кандидат је за председника Општине Групе грађана „Пет до дванаест – Отаџбина“. Ова листа понудила је целовит програм за развој општине. То је и био повод за овај разговор.

Паланачке: На шта се фокусира ваш програм?

Војновић: Наш програм фокусиран је на неколико сегмената од значаја за опстанак и даље функционисање локалне заједнице. Као примарне наводимо: ефективније и ефикасније функционисање јавних предузећа и установа, помоћ у развоју пољопривреде, подизање квалитета здравствених услуга на селу и деблокирање општинског рачуна.

Паланачке: Како ће тако амбициозан програм да буде спроведен?

Војновић: За квалитетније функционисање јавних предузећа и установа неопходно је

сва јавна предузећа груписати у једно. Овим се постиже знатна уштеда, а самим тим и добија на ефикасности њиховог рада, јер уместо великог броја директора, служби и надзорних одбора, функционисаће само једна гарнитура. Самим тим, имамо мање трошкове и економичнију организацију. По истом принципу треба објединити установе културе и спортске установе. Позитивни резултати уследиће по истом принципу као и код јавних предузећа. Јавно предузеће „Водовод“ због свог значаја за функционисање града треба ставити под директну контролу општине, како приходе, тако расходе и зараде запослених. Јавно предузеће „Микуља“ активирати и ставити у функцију чишћења града. Очекивања су да решимо проблем радника овог предузећа и добијемо чист град са мање улагања од садашњег.

Паланачке: Шта нудите становницима села?

Војновић: Помоћ у развоју пољопривреде ослања се на издвајање већег износа финансијских средстава из општинског буџета за субвенције у пољопривреди. Могуће је квалитетнијим управљањем финансијским средствима из постојећег буџета издвојити већу количину новца за ове потребе. Такође, треба оформити Регионалну канцеларију за сарадњу са Руском федерацијом у области пољопривреде по узору на Златиборски округ. Први позитивни кораци и контакти од стране наше групе грађана већ су учињени, а изгледи за овај подухват су веома реални.

Паланачке: А када је реч о здравству?

DSCN1094Војновић: У плану је подизање квалитета здравствених услуга на селу. На терет општинског буџета запослити два до три лекара за пружање здравствених услуга на селу. Овим се омогућава да свако село током недеље има најмање једног дана лекара на располагању.У сарадњи са Домом здравља треба омогућити становницима већих села давање материјала за лабораторијску анализу и достављање резултата.

Паланачке: Шта, на крају, поручујете бирачима?

Војновић: Наведене активности представљају део нашег свеобухватног Програма развоја општине. Све су реалне, изводљиве и у надлежности локалних власти. Имамо људе од интегритета, струке и проверене локал патриоте, који ово могу и хоће да реализују. У интересу свих нас позивамо вас да заокружите број 7 на листићу за локалне изборе у Смедеревској Паланци.

 

В.Ђ.

3 thoughts on “Проф. др Бошко Војновић, Група грађана „ПОКРЕТ ПЕТ ДО ДВАНАЕСТ – ОТАЏБИНА“: НУДИМО ОСТВАРИВ ПРОГРАМ

  • Mozda Bosko zna STA zeli, ali veliki strucnjak vecernje skole ne zna KAKO!

    Reply
  • …ali zna da mu je pet do dvanaest da se dokopa nekog dela „kolaca“…

    Reply
  • Verujem u iskrene namere dr Boška a ti sokole moj mozes samo da mu zavidis kao i mnogi tvoji istomisljenici,

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *