Prof. dr Boško Vojnović, Grupa građana „POKRET PET DO DVANAEST – OTADžBINA“: NUDIMO OSTVARIV PROGRAM

12376661_924493647670773_9102555690980437327_nDr Boško Vojnović, profesor univerziteta, kandidat je za predsednika Opštine Grupe građana „Pet do dvanaest – Otadžbina“. Ova lista ponudila je celovit program za razvoj opštine. To je i bio povod za ovaj razgovor.

Palanačke: Na šta se fokusira vaš program?

Vojnović: Naš program fokusiran je na nekoliko segmenata od značaja za opstanak i dalje funkcionisanje lokalne zajednice. Kao primarne navodimo: efektivnije i efikasnije funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova, pomoć u razvoju poljoprivrede, podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga na selu i deblokiranje opštinskog računa.

Palanačke: Kako će tako ambiciozan program da bude sproveden?

Vojnović: Za kvalitetnije funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova neophodno je

sva javna preduzeća grupisati u jedno. Ovim se postiže znatna ušteda, a samim tim i dobija na efikasnosti njihovog rada, jer umesto velikog broja direktora, službi i nadzornih odbora, funkcionisaće samo jedna garnitura. Samim tim, imamo manje troškove i ekonomičniju organizaciju. Po istom principu treba objediniti ustanove kulture i sportske ustanove. Pozitivni rezultati uslediće po istom principu kao i kod javnih preduzeća. Javno preduzeće „Vodovod“ zbog svog značaja za funkcionisanje grada treba staviti pod direktnu kontrolu opštine, kako prihode, tako rashode i zarade zaposlenih. Javno preduzeće „Mikulja“ aktivirati i staviti u funkciju čišćenja grada. Očekivanja su da rešimo problem radnika ovog preduzeća i dobijemo čist grad sa manje ulaganja od sadašnjeg.

Palanačke: Šta nudite stanovnicima sela?

Vojnović: Pomoć u razvoju poljoprivrede oslanja se na izdvajanje većeg iznosa finansijskih sredstava iz opštinskog budžeta za subvencije u poljoprivredi. Moguće je kvalitetnijim upravljanjem finansijskim sredstvima iz postojećeg budžeta izdvojiti veću količinu novca za ove potrebe. Takođe, treba oformiti Regionalnu kancelariju za saradnju sa Ruskom federacijom u oblasti poljoprivrede po uzoru na Zlatiborski okrug. Prvi pozitivni koraci i kontakti od strane naše grupe građana već su učinjeni, a izgledi za ovaj poduhvat su veoma realni.

Palanačke: A kada je reč o zdravstvu?

DSCN1094Vojnović: U planu je podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga na selu. Na teret opštinskog budžeta zaposliti dva do tri lekara za pružanje zdravstvenih usluga na selu. Ovim se omogućava da svako selo tokom nedelje ima najmanje jednog dana lekara na raspolaganju.U saradnji sa Domom zdravlja treba omogućiti stanovnicima većih sela davanje materijala za laboratorijsku analizu i dostavljanje rezultata.

Palanačke: Šta, na kraju, poručujete biračima?

Vojnović: Navedene aktivnosti predstavljaju deo našeg sveobuhvatnog Programa razvoja opštine. Sve su realne, izvodljive i u nadležnosti lokalnih vlasti. Imamo ljude od integriteta, struke i proverene lokal patriote, koji ovo mogu i hoće da realizuju. U interesu svih nas pozivamo vas da zaokružite broj 7 na listiću za lokalne izbore u Smederevskoj Palanci.

 

V.Đ.

You may also like...

3 Responses

  1. Horus kaže:

    Mozda Bosko zna STA zeli, ali veliki strucnjak vecernje skole ne zna KAKO!

  2. Horus kaže:

    …ali zna da mu je pet do dvanaest da se dokopa nekog dela „kolaca“…

  3. Ra kaže:

    Verujem u iskrene namere dr Boška a ti sokole moj mozes samo da mu zavidis kao i mnogi tvoji istomisljenici,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *