Rukovodstvo Pokreta socijalista u poseti Palanci

gorjana_marinkovicSmederevsku Palanku su prošle nedelje posetili Gorjana Marinković, narodni poslanik, član Pokreta socijalista i Ivan Jezdić, predsednik omladine ove stranke. Posle gostovanja na televiziji, mladi političari su posvetili pažnju i našim novinama.

Na pitanje šta čini okosniculevičarskog programa Pokreta socijalista, Gorjana Marković je odgovorila da se Pokret socijalista bavi ljudima koji žele da pošteno žive i rade i dodala:

– To je glavna odredba, oko koje smo se okupili 2008. godine, oko lidera Aleksandra Vulina. Svaki čovek koji želi da pošteno živi i radi i izdržava svoju porodicu je ciljna grupa naše stranke.

Ivan Jezdić je, na pitanje – šta je levičarsko u novom zakonu o radu, i insistiranju na merama štednje, između ostalog rekao:

– Ako mi dozvolite, ja ću da krenem od primera Grčke. Pobednik na parlamentarnim izborima u Grčkoj je Siriza. Ovaj pokret je politički prijatelj Pokreta socijalista.  Sve što se prethodnih godina događalo u Grčkoj dovelo je do revolta u biračkom telu,  i uslovilo da na čelo države dođe partija predvođena Ciprasom. Da ove mere u Srbiji nisu preduzete od strane aktuelne vlade, mislim da bi ubrzo sličan scenario zadesio i samu Srbiju. Zbog toga kao levičar smatram da su ove mere opravdane, a možda čak i podnošljive .

Na naše pitanje da li je po njegovom mišljenju „podnošljivo“ to što mnogi naši sugrađani primaju platu koja iznosi nešto više od stotinu evra, Jezdić je odgovorio:

– Upravo ljudi sa najnižim primanjima ovim merama nisu obuhvaćeni. Znate da plate i penzije ispod 25 hiljada dinara nisu smanjivane.  I sam potičem iz radničke porodice, i dobro znam kako je sastavljati kraj sa krajem. Dakle, razumemo, ali tražimo i molimo za strpljenje građane Smederevske Palanke i cele Srbije – rekao je Jezdić.

Gosti iz centrale Pokreta socijalista pohvalili su rad palanačkog odbora ove stranke, na čijem je čelu Slobodan Eskić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.