ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Руководство Покрета социјалиста у посети Паланци

gorjana_marinkovicСмедеревску Паланку су прошле недеље посетили Горјана Маринковић, народни посланик, члан Покрета социјалиста и Иван Јездић, председник омладине ове странке. После гостовања на телевизији, млади политичари су посветили пажњу и нашим новинама.

На питање шта чини окосницулевичарског програма Покрета социјалиста, Горјана Марковић је одговорила да се Покрет социјалиста бави људима који желе да поштено живе и раде и додала:

– То је главна одредба, око које смо се окупили 2008. године, око лидера Александра Вулина. Сваки човек који жели да поштено живи и ради и издржава своју породицу је циљна група наше странке.

Иван Јездић је, на питање – шта је левичарско у новом закону о раду, и инсистирању на мерама штедње, између осталог рекао:

– Ако ми дозволите, ја ћу да кренем од примера Грчке. Победник на парламентарним изборима у Грчкој је Сириза. Овај покрет је политички пријатељ Покрета социјалиста.  Све што се претходних година догађало у Грчкој довело је до револта у бирачком телу,  и условило да на чело државе дође партија предвођена Ципрасом. Да ове мере у Србији нису предузете од стране актуелне владе, мислим да би убрзо сличан сценарио задесио и саму Србију. Због тога као левичар сматрам да су ове мере оправдане, а можда чак и подношљиве .

На наше питање да ли је по његовом мишљењу „подношљиво“ то што многи наши суграђани примају плату која износи нешто више од стотину евра, Јездић је одговорио:

– Управо људи са најнижим примањима овим мерама нису обухваћени. Знате да плате и пензије испод 25 хиљада динара нису смањиване.  И сам потичем из радничке породице, и добро знам како је састављати крај са крајем. Дакле, разумемо, али тражимо и молимо за стрпљење грађане Смедеревске Паланке и целе Србије – рекао је Јездић.

Гости из централе Покрета социјалиста похвалили су рад паланачког одбора ове странке, на чијем је челу Слободан Ескић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *