ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Саопштење Повереништва СНС Смедеревска Паланка

default-imageУ вези са честим рестрикцијама воде на територији Општине Смедеревска Паланка, Информативна служба Повереништва Српске напредне странке Смедеревска Паланка, издаје следеће

САОПШТЕЊЕ

Наши суграђани данима се већ боре са рестрикцијом воде. Из ЈКП „Водовод“ стижу разна обавештења, али нас и руководство општине обавештава о проблему потпуно апсурдном за двадесет први век. Ако се присетимо протеклог периода, паланчани су имали проблем и са снабдевањем струјом на систему уличне расвете, а пре тога, у летњем периоду, такође је било суше на славинама.

Не можемо да се не запитамо: докле ће се служити неистинама?!

Чињеница је да су годишњим буџетом општине, предвиђана средства за одржавање водоводног система, за његове поправке и за улагања. Данас је врло лако закључити да су та средства ненаменски трошена, и да је коначни исход недомаћинског опхођења – затрпани и обрушени бунари, и систем за водоснабдевање који је пред колапсом.

Служећи се безобзирним изговорима да је у току прикључивање на нови систем водоснабдевања, али и да су поплаве  угрозиле бунаре, руководство ЈКП „Водовод“, које и само кубури са блокадом рачуна и исплатом дуговања према запосленима, и руководство општинске управе, свакодневно покушавају да прикрију да су вишемилионска средства усмеравана према неким другим, само њима знаним, рачунима.

Остаје нејасно зашто годинама није улагано у систем водоснабдевања, као и где је завршио тај новац? Остаје и ризик да ће паланчани, са оваквим општинским руководством, и са климоглавцима из ЈКП „Водовод“, остати изложени ризику да дочекају летњи период у потпуном колапсу система водоснабдевања.

 

Информативна служба

Повереништва СНС Смедеревска Паланка

 

(прим.ур.: саопштење је пренето у оригиналу без редактуре)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *