Saopštenje Povereništva SNS Smederevska Palanka

default-imageU vezi sa čestim restrikcijama vode na teritoriji Opštine Smederevska Palanka, Informativna služba Povereništva Srpske napredne stranke Smederevska Palanka, izdaje sledeće

SAOPŠTENJE

Naši sugrađani danima se već bore sa restrikcijom vode. Iz JKP „Vodovod“ stižu razna obaveštenja, ali nas i rukovodstvo opštine obaveštava o problemu potpuno apsurdnom za dvadeset prvi vek. Ako se prisetimo proteklog perioda, palančani su imali problem i sa snabdevanjem strujom na sistemu ulične rasvete, a pre toga, u letnjem periodu, takođe je bilo suše na slavinama.

Ne možemo da se ne zapitamo: dokle će se služiti neistinama?!

Činjenica je da su godišnjim budžetom opštine, predviđana sredstva za održavanje vodovodnog sistema, za njegove popravke i za ulaganja. Danas je vrlo lako zaključiti da su ta sredstva nenamenski trošena, i da je konačni ishod nedomaćinskog ophođenja – zatrpani i obrušeni bunari, i sistem za vodosnabdevanje koji je pred kolapsom.

Služeći se bezobzirnim izgovorima da je u toku priključivanje na novi sistem vodosnabdevanja, ali i da su poplave  ugrozile bunare, rukovodstvo JKP „Vodovod“, koje i samo kuburi sa blokadom računa i isplatom dugovanja prema zaposlenima, i rukovodstvo opštinske uprave, svakodnevno pokušavaju da prikriju da su višemilionska sredstva usmeravana prema nekim drugim, samo njima znanim, računima.

Ostaje nejasno zašto godinama nije ulagano u sistem vodosnabdevanja, kao i gde je završio taj novac? Ostaje i rizik da će palančani, sa ovakvim opštinskim rukovodstvom, i sa klimoglavcima iz JKP „Vodovod“, ostati izloženi riziku da dočekaju letnji period u potpunom kolapsu sistema vodosnabdevanja.

 

Informativna služba

Povereništva SNS Smederevska Palanka

 

(prim.ur.: saopštenje je preneto u originalu bez redakture)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.