ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Седница Главног одбора Демократске странке одржана у Смедеревској Паланци: ПОЧЕТАК ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

IMG_4362-Др Бојан Пајтић: Не кандидујем се за председника покрајинске, него за председника републичке Владе

 

– Не верујем да власт Српске напредне странке, макар на нивоу месне заједнице, може донети било шта добро, било ком грађанину Србије. Зато ћу тражити од вас да Демократска странка изађе из свих коалиција са СНС-ом – рекао је у свом извештају Главном одбору, на седници која је одржана у Смедеревској Паланци,  др Бојан Пајтић, председник Демократске странке.

IMG_4654Пајтић је нагласио да је председништво Демократске странке једногласно донело одлуку о распуштању Општинског одбора ове странке у Великој Плани, који је, правећи коалицију са Напредњацима, деловао супротно интересима ДС.

У делу седнице отвореном за јавност, Пајтић је рекао да од данас почиње изборна кампања Демократске странке.

– Поздрављам размишљање Александра Вучића да поднесе оставку и распише ванредне парламентарне изборе. Сви подаци о економској и социјалној политици говоре у IMG_4383прилог томе да је Влада Србије апсолутно неспособна да води државу, и та се неспособност обија о главу грађанима Србије – рекао је предсесдник Демократске странке, и нагласио да ДС неће правити „Франкенштајн коалиције“, са оним странкама које подржавају СНС, и чији програм није у складу са настојањем Демократске странке око успостављања пуне демократизације друштва. – Нећемо дозволити да пропадне ни један једини глас оних грађана Србије који су очајни, који су безнадни и који желе да виде леђа овом режиму. Оваква политичка пошаст одавно није виђена. Данас улазимо у кампању, због IMG_4409тога што ми немамо могућности да путем медија изнесемо своје ставове, и да грађанима Србије објаснимо шта се дешава. С обзиром на то да ћемо гледати двадесетчетворочасовни риалити-шоу Александра Вучића, када буду расписани избори,  ми морамо у непосредној комуникацији, од врата до врата, у непосредном разговору да објаснимо грађанима да Демократска странка има и потенцијала и храбрости и снаге да смени овај режим.

Председник Демократске странке подсетио је да само четвртина грађана Србије подржава Вучићеву владу, и  да три четвртине људи, међу којима је највише оних који IMG_4559не смеју да се јавно изјасне да би гласали за ДС, не подржава актуелену Владу Србије и политику Српске напредне странке.

Пајтић је нагласио да економска криза у Србији погађа сиромашне и средњи слој, који треба да плате цех неспособности Вучићеве Владе:

– Држава у којој су банкари задовољни, а средњи слој и сиротиња скичи није срећна држава и не може бити држава за коју се Демократска странка залаже. Држава за коју се ДС залаже је држава социјалне одговорности – изјавио је др Бојан Пајтић.

IMG_4597На почетку седнице Главног одбора, председник Демократске странке захвалио је Радославу Милојичићу Кени на доброј организацији и гостопримству, а домаћин се потом обратио члановима Председништва и ГО.

– Добро дошли у бастион Демократије. Очекује нас напоран рад, очекује нас формирање изборног штаба, очекује нас победа на изборима – нагласио је Милојичић.

На овој седници Главног одбора усвојени су Правилник о постпупку утврђивања листе кандидата за посланике и одборнике, извештај о раду Извршног одбора, а формиран је и Изборни штаб.

За шефа изборног штаба изабран је Радослав Милојичић Кена, док ће шеф свих кампања бити председник Демократске странке, др Бојан Пајтић.

IMG_4664 IMG_4627

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *