Socijalisti obeležili 8. mart tribinom u prepunoj sali SO: DAN ŽENA U JEKU PREDIZBORNE KAMPANJE

Prepuna sala palanacke SOU okviru kampanje za predstojeće izbore, a povodom Međunarodnog dana žena, Forum žena Socoijalističke partije Srbije iz Smederevske Palanke, upriličio je, u sali Skupštine opštine, tribinu, na kojoj su govorile aktiviskinje SPS-a, ali i gošće iz PUPS-a i Jedinstvene Srbije, sa kojima SPS nastupa na zajedničkoj izbornoj listi.

Na ovoj tribini govorila je potpredsednica Socijlističke partije Srbije i potpredsednica Foruma žena ove partije, dr Dijana Vukomanović. Prenevši pozdrave Ivice Dačića, nosioca liste, Dijana Vukomanović je na početku svog govora istakla da joj je srce puno kada vidi toliko žena koje su politički aktivne.

-Vi ste moćne žene, snaga Srbije, vi ste, kako to kaže Ivica Dačić, najveće prirodno bogatstvo Srbije – rekla je Dijana Vukomanović, pozdravljena burnim aplauzom aktivistkinja iz Smederevske Palanke.

Doktorka Vukomanović je podsetila da su žene većinsko stanovništvo Srbije, jer ih ima više od 51 odsto, ali da su „tiha većina“.

Dr Dijana Vukomanovic-Treba mnogo više i mnogo češće da se okupljamo u ovom broju i da govorimo javno – istakla je dr Vukomanović. – Iako u srpskom parlamentu ima 30 procenata žena, iako ima žena koje značajno doprinose radu  Vlade, primer je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, takođe i u upravnim odborima, to još uvek ne odražava stvarnu snagu, i da žena treba da bude mnogo više tamo gde su moć i novac, gde se odlučuje o bitnim stvarima za Srbiju.

Brojnom auditorijumu obratile su se i članica Glavnog odbora PUPS-a, narodna poslanica, Mira Petrović, članica Jedinstvene Srbije, Biljana Jonić, kao i aktivistkinje SPS-a iz Smederevske Palanke predsednica foruma žena, Vesna Đorđević Veljović, studentkinja Marija Pavlović i Ivana Živanović, diplomirani nastavnik predškolske nastave.

Drugaricama i damama obratio se i Petar Jelić, predsednik OO SPS-a i kandidat za narodnog poslanika, koji je istakao da je počastvovan da govori na skupu na kome ima toliko lepote i toliko snage koja dolazi iz naroda. Jelić je potsetio da je SPS ponikao iz jednog narodnog pokreta koji se zalaže za ravnopravnost i socijalnu pravdu i da radi očuvanja ovih tekovina treba glasati za listu pod brojem 2 na glasačkom listiću.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.