ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Социјалисти обележили 8. март трибином у препуној сали СО: ДАН ЖЕНА У ЈЕКУ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

Prepuna sala  palanacke SOУ оквиру кампање за предстојеће изборе, а поводом Међународног дана жена, Форум жена Соцоијалистичке партије Србије из Смедеревске Паланке, уприличио је, у сали Скупштине општине, трибину, на којој су говориле активискиње СПС-а, али и гошће из ПУПС-а и Јединствене Србије, са којима СПС наступа на заједничкој изборној листи.

На овој трибини говорила је потпредседница Социјлистичке партије Србије и потпредседница Форума жена ове партије, др Дијана Вукомановић. Преневши поздраве Ивице Дачића, носиоца листе, Дијана Вукомановић је на почетку свог говора истакла да јој је срце пуно када види толико жена које су политички активне.

-Ви сте моћне жене, снага Србије, ви сте, како то каже Ивица Дачић, највеће природно богатство Србије – рекла је Дијана Вукомановић, поздрављена бурним аплаузом активисткиња из Смедеревске Паланке.

Докторка Вукомановић је подсетила да су жене већинско становништво Србије, јер их има више од 51 одсто, али да су „тиха већина“.

Dr Dijana Vukomanovic-Треба много више и много чешће да се окупљамо у овом броју и да говоримо јавно – истакла је др Вукомановић. – Иако у српском парламенту има 30 процената жена, иако има жена које значајно доприносе раду  Владе, пример је министарка здравља Славица Ђукић Дејановић, такође и у управним одборима, то још увек не одражава стварну снагу, и да жена треба да буде много више тамо где су моћ и новац, где се одлучује о битним стварима за Србију.

Бројном аудиторијуму обратиле су се и чланица Главног одбора ПУПС-а, народна посланица, Mира Петровић, чланица Јединствене Србије, Биљана Јонић, као и активисткиње СПС-а из Смедеревске Паланке председница форума жена, Весна Ђорђевић Вељовић, студенткиња Марија Павловић и Ивана Живановић, дипломирани наставник предшколске наставе.

Другарицама и дамама обратио се и Петар Јелић, председник ОО СПС-а и кандидат за народног посланика, који је истакао да је почаствован да говори на скупу на коме има толико лепоте и толико снаге која долази из народа. Јелић је потсетио да је СПС поникао из једног народног покрета који се залаже за равноправност и социјалну правду и да ради очувања ових тековина треба гласати за листу под бројем 2 на гласачком листићу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *