ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Свечаност у ОО Демократске странке у Смедеревској Паланци: ОБЕЛЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА  

2015-01-14-1913У просторијама Демократске странке свечано је обележена двадесет пета годишњица оснивања Општинског одбора ове политичке организације у Смедеревској Паланци. Бројним гостима, међу којима су били досадашњи председници Одбора и некадашњи општински функционери са листа Демократске странке, најпре се обратио Томислав Тадић,  најстарији Демократа у Паланци, и први председник ОО ДС. 2015-01-14-1910Доктор Тадић се присетио првог представљања ДС-а у Паланци, пре 25 година у сали Градског позоришта, и изразио задовољство због чињенице да се партија стално обнавља новим, младим члановима.

Присутнима се потом обратио Радослав Милојичић Кена, заменик председника Извршног одбора Демократске странке, председник Општине и председник ОО ДС, који је подсетио да је ОО ДС у Смедеревској Паланци, најбољи одбор ове странке у Србији, са убедљиво најбољим резултатом оствареним на претходним републичким изборима.

Он је констатовао како је на данашњим генерацијама обавеза да поново донесу победу Демократској странци и зауставе пропадање Србије, проузроковано погубним политичким деловањем Српске напредне странке.

2015-01-14-1911-Не памтим деведесете, али они који их памте кажу да ни тада овако није било. Пред нама је дакле веома тежам задатак, и зато молим све пријатеље Демократске странке, све оне који слободно мисле, који слободно говоре, да се коначно ујединимо – нагласио је Милојичић.

У даљем обраћању Милојичић је  поновио  своју критику рада Владе Републике Србије, која је, од како је под контролом Александра Вучићча, после избора 2012. године, успела да земљу задужи за 7,5 милијарди  евра,  а да притом није довела обећане стране инвеститоре, док је, са друге стране, повећала сиромаштво и продубила социјалне разлике.

-Ми не желимо да грађани бирају на основу боје знака, на основу тога ко је лепши или ружнији. На следећим изборима грађани треба да бирају на основу тога да ли имају више хране у фрижидеру, више новца у новчанику или горива у резервоару. Сигурно да имају мање. Када је пре избора, 2012. године, 2015-01-14-1909Демократска странка у коалицији са СПС-ом водила Владу Србије, инвестиције у овој земљи су биле 1, 8 милијарди евра, сада су само 600 милиона евра. Демократска странка је једина која нема право да се бори за мрвице са Вучићевог стола. Нисмо се борили ни за мрвице много моћнијих, успешнијих и паметнијих владара. Поздрављам коалиционе партнере и представнике странка у Смедеревској Паланци, осим представника Српске напредне странка, која нам, на жалост, онемогућава да остваримо основна, елементарна права. Право да слободно мислимо, право да слободно говоримо, и право да не шетамо по мраку – рекао је председник паланачких Демократа.

Позивајући све који слободно мисле да се придруже Демократској странци, у борби против оних који су смањили плате и пензије, који се боре против адвоката, којима штрајкује здравство, који су оставили просветне раднике да раде за 35.000 динара месечно, Милојичић је свој пригодан говор завршио упечатљивом метафором:

-Када је Давид кренуо у борбу против Голијата, он се најпре распитао какав је Голијат. Рекли су му, он је огроман, не можеш га победити. Давид је на то рекао, одлично, он је велики, не могу да га промашим. Ако тако будемо посматрали ствари, ако нам наш лични интерес буде на трећем месту – на првом месту борба за Србију и, потом, на другом, борба за Демократску странку – Голијат ће бити побеђен и Демократска странка ће опет служити народу и Србији.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *