Svečanost u OO Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci: OBELEŽENO 25 GODINA OD OSNIVANJA  

2015-01-14-1913U prostorijama Demokratske stranke svečano je obeležena dvadeset peta godišnjica osnivanja Opštinskog odbora ove političke organizacije u Smederevskoj Palanci. Brojnim gostima, među kojima su bili dosadašnji predsednici Odbora i nekadašnji opštinski funkcioneri sa lista Demokratske stranke, najpre se obratio Tomislav Tadić,  najstariji Demokrata u Palanci, i prvi predsednik OO DS. 2015-01-14-1910Doktor Tadić se prisetio prvog predstavljanja DS-a u Palanci, pre 25 godina u sali Gradskog pozorišta, i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se partija stalno obnavlja novim, mladim članovima.

Prisutnima se potom obratio Radoslav Milojičić Kena, zamenik predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke, predsednik Opštine i predsednik OO DS, koji je podsetio da je OO DS u Smederevskoj Palanci, najbolji odbor ove stranke u Srbiji, sa ubedljivo najboljim rezultatom ostvarenim na prethodnim republičkim izborima.

On je konstatovao kako je na današnjim generacijama obaveza da ponovo donesu pobedu Demokratskoj stranci i zaustave propadanje Srbije, prouzrokovano pogubnim političkim delovanjem Srpske napredne stranke.

2015-01-14-1911-Ne pamtim devedesete, ali oni koji ih pamte kažu da ni tada ovako nije bilo. Pred nama je dakle veoma težam zadatak, i zato molim sve prijatelje Demokratske stranke, sve one koji slobodno misle, koji slobodno govore, da se konačno ujedinimo – naglasio je Milojičić.

U daljem obraćanju Milojičić je  ponovio  svoju kritiku rada Vlade Republike Srbije, koja je, od kako je pod kontrolom Aleksandra Vučićča, posle izbora 2012. godine, uspela da zemlju zaduži za 7,5 milijardi  evra,  a da pritom nije dovela obećane strane investitore, dok je, sa druge strane, povećala siromaštvo i produbila socijalne razlike.

-Mi ne želimo da građani biraju na osnovu boje znaka, na osnovu toga ko je lepši ili ružniji. Na sledećim izborima građani treba da biraju na osnovu toga da li imaju više hrane u frižideru, više novca u novčaniku ili goriva u rezervoaru. Sigurno da imaju manje. Kada je pre izbora, 2012. godine, 2015-01-14-1909Demokratska stranka u koaliciji sa SPS-om vodila Vladu Srbije, investicije u ovoj zemlji su bile 1, 8 milijardi evra, sada su samo 600 miliona evra. Demokratska stranka je jedina koja nema pravo da se bori za mrvice sa Vučićevog stola. Nismo se borili ni za mrvice mnogo moćnijih, uspešnijih i pametnijih vladara. Pozdravljam koalicione partnere i predstavnike stranka u Smederevskoj Palanci, osim predstavnika Srpske napredne stranka, koja nam, na žalost, onemogućava da ostvarimo osnovna, elementarna prava. Pravo da slobodno mislimo, pravo da slobodno govorimo, i pravo da ne šetamo po mraku – rekao je predsednik palanačkih Demokrata.

Pozivajući sve koji slobodno misle da se pridruže Demokratskoj stranci, u borbi protiv onih koji su smanjili plate i penzije, koji se bore protiv advokata, kojima štrajkuje zdravstvo, koji su ostavili prosvetne radnike da rade za 35.000 dinara mesečno, Milojičić je svoj prigodan govor završio upečatljivom metaforom:

-Kada je David krenuo u borbu protiv Golijata, on se najpre raspitao kakav je Golijat. Rekli su mu, on je ogroman, ne možeš ga pobediti. David je na to rekao, odlično, on je veliki, ne mogu da ga promašim. Ako tako budemo posmatrali stvari, ako nam naš lični interes bude na trećem mestu – na prvom mestu borba za Srbiju i, potom, na drugom, borba za Demokratsku stranku – Golijat će biti pobeđen i Demokratska stranka će opet služiti narodu i Srbiji.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.