U Domu sindikata održan Drugi kongres SDPS-a

12U beogradskom Domu sindikata održan je Drugi kongres Socijaldemokratske partije Srbije, na kome je za predsednika stranke ponovo izabran Rasim Ljajić.

U radu Kongresa, pored članova iz čitave Srbije, učestvovali su i predstavnici  ogranka ove partije u Smederevskoj Palanci.

-Kongres je imao dva dela, u prvom radnom delu izabrano je rukovodstvo stranke, naravno, za predsednika partije je jednoglasnom odlukom ponovo izabran Rasim Ljajić – rekao je novinarima Dejan Crnomarković, predsednik OO SDPS-a u Palanci. –  Potpredsednici su poznati reditelj Jug Radivojević, novinarka Gordana Predić, dr Milorad Mijatović, Nebojša Ranđelović, Tatjana Matić i Suzana Paunović, dok je funkcija dr Miladina Kovačevića kao potpredsednika zamrznuta zbog angažmana u Savetu guvernera Narodne banke Srbije. Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Branko Gogić, generalni sekretar stranke je Jasmina Milošević, a internacionalni sekretar Vojin Vučićević. Izabrani su i članovi Glavnog odbora stranke.

4Prema rečima našeg sagovornika, u drugom svečanom delu ovog skupa Socijaldemokrata, bili su prisutni i gosti, veliki broj ambasadora i otpravnika poslova, funkcioneri stranaka, sindikata i nevladinih organizacija.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.