ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ОбразовањеСпорт

Још један одличан резултат Иване Ђурић: СРЕБРО НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ У ВРАЊУ

ivka 2

– Мени је једино било важно  да узмем ту медаљу, да бих промовисала своју школу, да људи виде да у тој школи има наде, и да се у њој негује спорт. Осим мене има ту и других добрих спортиста, за које ће се тек чути – каже наша млада атлетичарка

 

Последњих година сви паланачки медији, од телевизије, преко новина, до интернет портала  – често пишу о Ивани Ђурић, ученици осмог разреда ОШ „Олга Милошевић“, и већ познатој српској атлетичарки, пред којом је, сматрају то стручни људи – сјајна спортска будућност.

После медаља које је добила као такмичар Атлетског клуба „Јасеница“, Ивана је најновију медаљу освојила за своју Школу, постижући заиста значајан резултат.

– То је Школска олимпијада која се одржава сваке четврте године, и увек се организује у различитим градовима. Ове година Олимпијада је одржана у Врању, и тамо је учествовало неколико ученика из Смедеревске Паланке, а наша ученица, Ивана Ђурић, освојила је друго местo у скоку у даљ. Све до последње серије, Ивана је била на првом месту. Ивану је пратио мој колега, професор Милош Димић. Поносни смо на Ивану и на резултат који је остварила, и ове године доделићемо јој новоустановљену школску награду, за најбољег спортисту генерације – каже директор ОШ „Олга Милошевић“, Дарко Димитријевић, који је донедавно Ивани предавао физичко.

– Веома сам захвална директору, и веома срећна због награде коју ће ми школа уручити. Мени је професор Дарко предавао физичко, и он ме је много чему научио. Професору Дарку и професору Милошу сам бекскрајно захвална, и могу да кажем да без њиховог труда не би било ништа од ове медаље – каже Ивана, коју осим спортских потенцијала краси и једна значајна људска врлина  – скромност.

– Ми немамо право да тај резултат, као школа, присвајамо. То је искључиво резултат Иване и њених тренера. Иванина медаља је, поред успеха рукометашица Гимназије и кошаркашица школе „Херој Радмила Шишковић“, вероватно највећи домет школског спорта у Смедеревској Паланци у последњих десетак година. То је појединачни резултат, и ми се као школа поносимо Иванином медаљом.  А Ивана је свестрани спортиста, малте не прави атлетски вишебојац – напомиње директор Димитријевић.

– Осим скоком у даљ, бавим се бацањем копља, бацањем кугле и спринтом. Рекокордер сам Србије у бацању копља од 400 грама, 45, 31 метара, имам и титулу државног првака – наводи Ивана своје најзначајније успехе, из мноштва награда и медаља. Уверени смо да је скок у даљ од 4,72 метра у Врању најaва неког новог Иваниног рекорда, и у овој атлетској дисциплини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *