ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

Педесет први пут додељена признања најуспешнијим спортистима и спортским радницима: МИЛАН СТОЈАДИНОВИЋ – СПОРТИСТА ГОДИНЕ

iiНаграде за најуспешније спортисте, у више категорија, додељују се у Смедеревској Паланци од 1960. године. Ове, 2016. плакете најбољим спортистима, спортским радницима  и спортским колективима додељене су педесет први пут.

У категорији најуспешније школске екипе, награђени су атлетска екипа Основне школе „Херој Радмила Шишковић“, и освајач трећег места на републичком првенству у малом фудбалу .

Ове године додељена су четири признања за најуспешније пионирске екипе. Плакету су добили: Мини-баскеташице годишта од 2003. до 2005пионири Фудбалског клуба Колонија 11421“, атлетска екипа Основне школе „Херој Радмила Шишковић“, спортисткиње Атлетског клуба „Јасеница“ и екипа Рукометног клуба „Паланка“, генерација 2002.

Плакету за најуспешнију кадетску екипу добили су фудбалери КФ „Јасеница 1911“.

За младе наде проглашено је троје спортиста. Кошаркашица Нина Ковачевић, из КК „Паланка 2012“, Ивана Ђурић, која је од ове години у атлетској репрезентацији Србије, и Урош Сахити, млади боксер, који је до сада свих 15 мечева у каријери решио у своју корист, боксујући на међународним турнирима.

Најбољи спортски радник за 2015. је  Златан Крстић, оснивач и тренер Рукометног клуба „Паланка“, а плакету за најуспешијег тренера понео је жива легенда српског спорта, вишеструки селектор боксерске репрезентације Србије и један од најбољих тренера, Ненад Неша Димитријевић.

2 (1)Награда за животно дело припала је дугогодишњем рукометном тренеру и наставнику физичког васпитања, Љубинку Андрејевићу Русу, а први пут додељена је и плакета за спортско новинарство, чији је носилац Бојан Живковић, новинар који је већ више од 20 година присутан у свим новинарским форматима, од штампе до телевизије.

Боксерски клуб „Гоша“ најбољи је клуб у прошлој спортској сезони. Други је у савезној лиги – Центар Београд, а два члана Клуба су прваци Србије за 2015. Два стална и три повремена репрезентативца су, такође, члановиа БК „Гоша“.

За најбољег спортисту проглашен је Милан Стојадиновић Шипка.

Током прошле године, Стојадиновић је освојио прво место у категорији +93 килограма на ММА на Првенству Србије, прво место у категорији +93 килограма на Отвореном првенству ММА, и прво место у категорији +93 килограма на ММА Опен фајт Гејмс.

GAVRILOVIC 1

Доделу плакета најуспешнијим спортистима увеличала је делегација Савеза за рекреативни спорт, на челу са његовим председником, проф. др Предрагом Гавриловићем. Примајући специјалну плакету Центра за развој спорта и аматеризма у спорту, др Гавриловић је истакао значај рекреативног спорта, не само за здравље нације, него и за економију земље. Др Гавриловић, који је пре уручења признања био на пријему у кабинету председника општине, похвалио је Србољуба Симоновића,  и његове сараднике из Центра за развој спорта и аматеризма у спорту, због значајних резултата у популаризацији и ширењу спорта, посебно у селима – и локалну самоуправу која значајно помаже клубовима и улаже у инфраструктуру за рекреатвино бављење спортским активностима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *