Pedeset prvi put dodeljena priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim radnicima: MILAN STOJADINOVIĆ – SPORTISTA GODINE

iiNagrade za najuspešnije sportiste, u više kategorija, dodeljuju se u Smederevskoj Palanci od 1960. godine. Ove, 2016. plakete najboljim sportistima, sportskim radnicima  i sportskim kolektivima dodeljene su pedeset prvi put.

U kategoriji najuspešnije školske ekipe, nagrađeni su atletska ekipa Osnovne škole „Heroj Radmila Šišković“, i osvajač trećeg mesta na republičkom prvenstvu u malom fudbalu .

Ove godine dodeljena su četiri priznanja za najuspešnije pionirske ekipe. Plaketu su dobili: Mini-basketašice godišta od 2003. do 2005pioniri Fudbalskog kluba Kolonija 11421“, atletska ekipa Osnovne škole „Heroj Radmila Šišković“, sportistkinje Atletskog kluba „Jasenica“ i ekipa Rukometnog kluba „Palanka“, generacija 2002.

Plaketu za najuspešniju kadetsku ekipu dobili su fudbaleri KF „Jasenica 1911“.

Za mlade nade proglašeno je troje sportista. Košarkašica Nina Kovačević, iz KK „Palanka 2012“, Ivana Đurić, koja je od ove godini u atletskoj reprezentaciji Srbije, i Uroš Sahiti, mladi bokser, koji je do sada svih 15 mečeva u karijeri rešio u svoju korist, boksujući na međunarodnim turnirima.

Najbolji sportski radnik za 2015. je  Zlatan Krstić, osnivač i trener Rukometnog kluba „Palanka“, a plaketu za najuspešijeg trenera poneo je živa legenda srpskog sporta, višestruki selektor bokserske reprezentacije Srbije i jedan od najboljih trenera, Nenad Neša Dimitrijević.

2 (1)Nagrada za životno delo pripala je dugogodišnjem rukometnom treneru i nastavniku fizičkog vaspitanja, Ljubinku Andrejeviću Rusu, a prvi put dodeljena je i plaketa za sportsko novinarstvo, čiji je nosilac Bojan Živković, novinar koji je već više od 20 godina prisutan u svim novinarskim formatima, od štampe do televizije.

Bokserski klub „Goša“ najbolji je klub u prošloj sportskoj sezoni. Drugi je u saveznoj ligi – Centar Beograd, a dva člana Kluba su prvaci Srbije za 2015. Dva stalna i tri povremena reprezentativca su, takođe, članovia BK „Goša“.

Za najboljeg sportistu proglašen je Milan Stojadinović Šipka.

Tokom prošle godine, Stojadinović je osvojio prvo mesto u kategoriji +93 kilograma na MMA na Prvenstvu Srbije, prvo mesto u kategoriji +93 kilograma na Otvorenom prvenstvu MMA, i prvo mesto u kategoriji +93 kilograma na MMA Open fajt Gejms.

GAVRILOVIC 1

Dodelu plaketa najuspešnijim sportistima uveličala je delegacija Saveza za rekreativni sport, na čelu sa njegovim predsednikom, prof. dr Predragom Gavrilovićem. Primajući specijalnu plaketu Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu, dr Gavrilović je istakao značaj rekreativnog sporta, ne samo za zdravlje nacije, nego i za ekonomiju zemlje. Dr Gavrilović, koji je pre uručenja priznanja bio na prijemu u kabinetu predsednika opštine, pohvalio je Srboljuba Simonovića,  i njegove saradnike iz Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu, zbog značajnih rezultata u popularizaciji i širenju sporta, posebno u selima – i lokalnu samoupravu koja značajno pomaže klubovima i ulaže u infrastrukturu za rekreatvino bavljenje sportskim aktivnostima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *