ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

ПОЗИВ НА СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ КОШАРКАШКОГ ТЕРЕНА „МИРОСЛАВ МУТА НИКОЛИЋ“

И Смедеревска Паланка се уписала на листу градова које је компанија Моцарт обрадовала и у оквиру велике друштвено одговорне акције “ Сто терена за једну игру“ направила кошаркашки терен!

Познато игралиште у у насељу Колонија, на ком се до скоро играо само фудбал, од сада ће бити ново место окупљања свих љубитеља кошарке из овог дела Србије. Ново кошаркашко игралиште носиће име спортског радника Мирослава Муте Николића који је одрастао у овом граду.

Позивамо све становнике Смедеревске Паланке да у уторак, 8. августа у 18 часова дођу на терен и да заједно са Мутом Николићем, који је играчку каријеру почео управо у овом гарду, отворимо кошаркашки терен у Синђелићевој улици.

Познати тренер се недавно вратио са припрема Орлова за предстојеће Европско првенство у кошарци, а ускоро га очекују нови изазови са Партизаном, у чије редове се вратио после 19 година.

Своју успешну тренерску каријеру Мута Николић гради готово 30 година. Радећи са селекторима Жељком Обрадовићем и Сашом Ђорђевићем, Николић је био део генерација која су освојиле сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију и Атлатни, титуле првака света 1998, првака Европе 1997. и сребра на Светском првенству 2014. Потврда за рад и труд у претходном периоду  је и жеља његових суграђана да кошаркашки терен у Смедеревској Паланци носи име “Мирослав Мута Николић“.

У друштвено одговорној акцији компаније МОЦАРТ до сада су обновљена 44 кошаркашка терена широм Србије. Након Врбаса, Пријепоља, Пирота, Зрењанина, Крагујевца, Крушевца, Мачванске Митровице, Велике Дренове, Фекетића, Врњачке Бање, Шапца, Ваљева, Прибојске бање, Прешева, Ковина, Руме, Ниша, Новог Сада, Зрењанина, Обреновца, Рашке, Бачке Паланке, Зајечара, Ужица, Кикинде, Београда и Суботице, акција “Сто терена за једну игру“ се наставља, до 100 обновљених терена!

Дођите да заједно отворимо још један терен, испратимо помоћног тренера на припреме са Партизаном и пожелимо му много среће на Евробаскету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *