Republičke „Seoske olimpijske igre“ u Vrnjačkoj Banji: DOBAR PLASMAN EKIPA IZ NAŠE OPŠTINE

dU konkurenciji narodnog višeboja, očekivano su pobedili muškarci iz Mesne zajednice Glibovac, gde se godinama neguje ova disciplina

 

Na ovogodišnjim republičkom „Seoskim olimpijskim igrama“, koje su održane u Vrnjačkoj Banji, učestovale su 94 mesne zajednice, i 22 opštine iz Srbije.

Takmičeći se u rukometu, odbojci, basketu, malom fudbalu, šahu, narodnom višeboju, streljaštvu, stonom tenisu, krosu, pikadu i nadvlačenju konopca, u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičari iz naše opštine ostvarili su dobre rezultate, mada se nisu plasirali u rang prve tri mesne zajednice i tri najuspešnije opštine.

U konkurenciji narodnog višeboja, očekivano su pobedili muškarci iz Mesne zajednice Glibovac, gde se godinama neguje ova disciplina. Rukometašice Mesne zajednice Azanja osvojile su treće mesto, baš kao i rukometaši iz Glibovca. Ženska ekipa MZ Baničina osvojila je treće mesto u krosu, a u streljaštvu su treći bili muškarci MZ Glibovac. Takođe, u muškoj konkurenciji, ekipa iz Azanje osvojila je prvo mestu u pikadu.

Najuspešnije mesne zajednice su Majur iz Opštine Jagodina, Petnica iz Opštine Valjevo, i Vakup iz Opštine Aleksinac, a najuspešnije opštine i gradovi su Aranđelovac (prvo mesto), Valjevo i Jagodina, koji su osovojili drugu i treću poziciju.

 

V. Đ.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.