Saopštenje Orijentiring kluba „Jasenica“: U SREDU 11. MAJA PALANKA DEO SVETSKOG PROJEKTA

image-2a5c20d4fdcc5ebca3c29161b1c8ec56564881c45af1586aa8e67c4ff84f921f-V-300x225U sredu 11 maja, Smederevska Palanka će se priključiti svetskoj promociji orijentiring sporta i zdravog načina življenja, a pod nazivom „Svetski Dan Orijentiringa“. Ideja i projekat potekao je od strane Svetske Orijentiring Federacije (IOFa), a u našoj zemlji podržane od Orijentiring Saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, i Školskog sportskog Saveza Srbije.
Orijentiring klub Jasenica, u saradnji sa osnovnim školama iz Palanke, izvešće na taj dan učenike osnovnih škola na terene školskih dvorišta, a za ovu priliku izrađene su i specijalne karte.
Cilj ovog projekta je da se toga dana, tokom celih 24 časa, u celom svetu održavaju orijentiring događaji, i to pre svega namenjeni mladima, promociji sporta i zdravog života. Uz pomoć specijalnih orijentiring karata i instruktora, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa čarima orijentiring sporta, prođu zadatu stazu i pronađu sve kontrolne tačke na terenu uz pomoć karte. U sredu, pored našeg grada, ovaj događaj će se odvijati na preko 2.000 lokacija i preko 75 zemalja sveta.
Orijentiring je multidisciplinaran sport, i pored toga što se uglavnom provodi u prirodi, zahteva od učesnika i dobru kondicionu pripremu, kao i znanje čitanja karte i kretanja u prostoru po nepoznatom terenu. No, orijentiring je i sport za sve, jer se njime možete baviti ne samo takmičarski, već i rekreativno. Na nekoj od više od stotinu trka koliko se u Srbiji godišnje održi, uvek imate i nekoliko staza namenjenih rekreativcima.
Ovo je ujedno i poziv da nam se pridružite. Mladi će imati prilike da se okušaju u svojim školama, a sve građane pozivamo da u sredu uveče 11 maja od 19 do 20 časova dođu u centar grada, kod fontane, gde smo pripremili specijalno iznenađenje!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.