ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

Саопштење Оријентиринг клуба „Јасеница“: У СРЕДУ 11. МАЈА ПАЛАНКА ДЕО СВЕТСКОГ ПРОЈЕКТА

image-2a5c20d4fdcc5ebca3c29161b1c8ec56564881c45af1586aa8e67c4ff84f921f-V-300x225У среду 11 маја, Смедеревска Паланка ће се прикључити светској промоцији оријентиринг спорта и здравог начина живљења, а под називом „Светски Дан Оријентиринга“. Идеја и пројекат потекао је од стране Светске Оријентиринг Федерације (ИОФа), а у нашој земљи подржане од Оријентиринг Савеза Србије, Министарства омладине и спорта Републике Србије, и Школског спортског Савеза Србије.
Оријентиринг клуб Јасеница, у сарадњи са основним школама из Паланке, извешће на тај дан ученике основних школа на терене школских дворишта, а за ову прилику израђене су и специјалне карте.
Циљ овог пројекта је да се тога дана, током целих 24 часа, у целом свету одржавају оријентиринг догађаји, и то пре свега намењени младима, промоцији спорта и здравог живота. Уз помоћ специјалних оријентиринг карата и инструктора, учесници ће имати прилику да се упознају са чарима оријентиринг спорта, прођу задату стазу и пронађу све контролне тачке на терену уз помоћ карте. У среду, поред нашег града, овај догађај ће се одвијати на преко 2.000 локација и преко 75 земаља света.
Оријентиринг је мултидисциплинаран спорт, и поред тога што се углавном проводи у природи, захтева од учесника и добру кондициону припрему, као и знање читања карте и кретања у простору по непознатом терену. Но, оријентиринг је и спорт за све, јер се њиме можете бавити не само такмичарски, већ и рекреативно. На некој од више од стотину трка колико се у Србији годишње одржи, увек имате и неколико стаза намењених рекреативцима.
Ово је уједно и позив да нам се придружите. Млади ће имати прилике да се окушају у својим школама, а све грађане позивамо да у среду увече 11 маја од 19 до 20 часова дођу у центар града, код фонтане, где смо припремили специјално изненађење!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *