U OŠ „HRŠ“ održan Olimpijski čas  

DSC00172U osnovnoj školi „Heroj Radmila Šišković“ – istovremeno, u fiskulturnoj sali, jednoj učionici i đačkoj kuhinji, održan je Olimpijski čas, manifestacija koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa Opštinom Smederevska Palanka, Centrom za razvoj sporta i amaterizma u sportu, i školom u čijim je prostorijama današnji čas održan.

– Ovaj projekat Olimpijski komitet organizuje već četvrtu godinu za redom, širom Srbije. Svrha je, najpre, da deca nešto nauče o olimpizmu i olimpijskim vrednostima, kao što su fer-plej, poštovanje, radost igre. Mi se DSC00167 (2)trudimo da im to na zabavan način prezentujemo, i tako ih naučimo olimpijskim vrednostima. Program je prilagođen različitim uzrastima, i održava se na tri mesta istovremeno: u fiskulturnoj sali imaćemo jedan poligon, sa različitim radionicama, na drugom mestu, za malo starije đake, organizovaćemo tribinu na kojoj će gost biti olimpijac, naša uspešna kajakašica Nikolina Moldovan, i za najmlađe smo pripremili Olimpijsku bajku, interesantan način da se upoznaju sa olimpizmom – izjavila je Nataša Janković, direktor fonda „Sport i olimpizam“.

DSC00165 (1)Manifestaviju je otvorila direktor Škole, Slađana Maslovarić, a deci u fiskulturnoj sali obratila se i Nikolina Moldovan, pozivajući ih da se bave sportom u kome je ona, zajedno sa svojom sestrom, već ostvarila značajne uspehe.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *