ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ОбразовањеСпорт

У ОШ „ХРШ“ одржан Олимпијски час  

DSC00172У основној школи „Херој Радмила Шишковић“ – истовремено, у фискултурној сали, једној учионици и ђачкој кухињи, одржан је Олимпијски час, манифестација коју је Олимпијски комитет Србије организовао у сарадњи са Општином Смедеревска Паланка, Центром за развој спорта и аматеризма у спорту, и школом у чијим је просторијама данашњи час одржан.

– Овај пројекат Олимпијски комитет организује већ четврту годину за редом, широм Србије. Сврха је, најпре, да деца нешто науче о олимпизму и олимпијским вредностима, као што су фер-плеј, поштовање, радост игре. Ми се DSC00167 (2)трудимо да им то на забаван начин презентујемо, и тако их научимо олимпијским вредностима. Програм је прилагођен различитим узрастима, и одржава се на три места истовремено: у фискултурној сали имаћемо један полигон, са различитим радионицама, на другом месту, за мало старије ђаке, организоваћемо трибину на којој ће гост бити олимпијац, наша успешна кајакашица Николина Молдован, и за најмлађе смо припремили Олимпијску бајку, интересантан начин да се упознају са олимпизмом – изјавила је Наташа Јанковић, директор фонда „Спорт и олимпизам“.

DSC00165 (1)Манифеставију је отворила директор Школе, Слађана Масловарић, а деци у фискултурној сали обратила се и Николина Молдован, позивајући их да се баве спортом у коме је она, заједно са својом сестром, већ остварила значајне успехе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *