ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

У слици и речи

Завршена двадесета Погачијада у Азањи: ПРОГЛАШЕНЕ НАЈБОЉЕ ДОМАЋИЦЕ

DSCN1945 - CopyДвадесета Азањска погачијада, иако нешто скромнија него нека њена ранија издања, ипак није оскудевала у садржајима по којима је ова манифестација препознатљива.

Обраћајући се посетиоцима и гостима, последњег дана двадесете Погачијаде, Родољуб Станимировић, утемељивач и главни организатор, захвалио је свима који су допринели да се овогодишњи Дани азањске погаче одрже, без финансијске подршке локалне самоуправе. Осим одборника из Азање, данашњем програму, између осталих, присутвовали су председник Задружног савеза Србије, Никола Михаиловић, и  народни посланик Радослав Милојичић Кена.

DSCN1949 - Copy

Награду за најбољу изворну погачу, припремљену на традиционалан начин, ове године освојила је  Зденка Милојевић, док је најбоља у категорији  припремања модерних погача –Милица Пантелејић. Награда публике припала је Наташи Васиљевић. Као и претходних година, осим погача, награђивани су и ручни радови, а овога пута признање добила Цица Пантелејић.

DSCN1938 - CopyДефиле старих коњских запрега, изложба домаће радиности, богат кулктурно-уметнички и забавни програм, и пре свега – мноштво света, телевизијских екипа и новинара, потврђују да Погачијада, добро укорењена и витална, представља једну од најзначајнијих манифестација овог типа у нашој земљи и истински етно-туристички „бренд“.

DSCN1920 - Copy

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *