Završena dvadeseta Pogačijada u Azanji: PROGLAŠENE NAJBOLjE DOMAĆICE

DSCN1945 - CopyDvadeseta Azanjska pogačijada, iako nešto skromnija nego neka njena ranija izdanja, ipak nije oskudevala u sadržajima po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva.

Obraćajući se posetiocima i gostima, poslednjeg dana dvadesete Pogačijade, Rodoljub Stanimirović, utemeljivač i glavni organizator, zahvalio je svima koji su doprineli da se ovogodišnji Dani azanjske pogače održe, bez finansijske podrške lokalne samouprave. Osim odbornika iz Azanje, današnjem programu, između ostalih, prisutvovali su predsednik Zadružnog saveza Srbije, Nikola Mihailović, i  narodni poslanik Radoslav Milojičić Kena.

DSCN1949 - Copy

Nagradu za najbolju izvornu pogaču, pripremljenu na tradicionalan način, ove godine osvojila je  Zdenka Milojević, dok je najbolja u kategoriji  pripremanja modernih pogača –Milica Pantelejić. Nagrada publike pripala je Nataši Vasiljević. Kao i prethodnih godina, osim pogača, nagrađivani su i ručni radovi, a ovoga puta priznanje dobila Cica Pantelejić.

DSCN1938 - CopyDefile starih konjskih zaprega, izložba domaće radinosti, bogat kulkturno-umetnički i zabavni program, i pre svega – mnoštvo sveta, televizijskih ekipa i novinara, potvrđuju da Pogačijada, dobro ukorenjena i vitalna, predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u našoj zemlji i istinski etno-turistički „brend“.

DSCN1920 - Copy

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *