ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

DIGITAL NEWS (приредио Лука Никола)

Nokia 6 – повратак отписаних!

Обожаваоци некада изузетно популарног финског бренда сасвим сигурно имају разлог за славље поводом повратка легендарног имена на светско тржиште.  Под вођством ХМД Глобал, легендарних пет слова која означавају једну од најпрепознатљивијих  марки телефона на глобалном нивоу, коначно је пронашло своје место на тржишту паметних телефона са Андроид платформом. Дугогодишњи сан многих обожаватеља Nokia се најзад остварио и први дани 2017. године донели су Nokia 6, пионирски mid-range телефон који ће имати тежак задатак да докаже храброст компаније Nokia у борби са широким спектром агресивних кинеских конкурената .

Нови Nokia smartfon који је пуштен у продају у Кини и кошта око 245 долара распродат је за мање од два минута. Иако је ексклузивни продавац очекивао  велико интересовање и више од милион резервација за први дан продаје, тачан број продатих модела није откривен. Продавница је добила наређење да не испоручи ниједан уређај ван земље. Претпоставља се да је ово први од пет модела с логом Nokia које можемо очекивати током године.

Nokia 6 покреће Qualcomm snapdragon 430 процесор.Поседује 4ГБ РАМ-а и 64 ГБ интерне меморије која се може проширити micro SD меморијским картицама. Дијагонала екрана је 5,5 инча уз full HD резолуцију, а ту су и две камере на полеђини од по 16 МП и предња камера од 8 МП.

Капацитет батерије износи 3.000 мАх, а оперативни систем који покреће овај smartfone је, наравно, Андроид – и то последња верзија 7.0 Nougat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *