Nokia 6 – povratak otpisanih!

Obožavaoci nekada izuzetno popularnog finskog brenda sasvim sigurno imaju razlog za slavlje povodom povratka legendarnog imena na svetsko tržište.  Pod vođstvom HMD Global, legendarnih pet slova koja označavaju jednu od najprepoznatljivijih  marki telefona na globalnom nivou, konačno je pronašlo svoje mesto na tržištu pametnih telefona sa Android platformom. Dugogodišnji san mnogih obožavatelja Nokia se najzad ostvario i prvi dani 2017. godine doneli su Nokia 6, pionirski mid-range telefon koji će imati težak zadatak da dokaže hrabrost kompanije Nokia u borbi sa širokim spektrom agresivnih kineskih konkurenata .

Novi Nokia smartfon koji je pušten u prodaju u Kini i košta oko 245 dolara rasprodat je za manje od dva minuta. Iako je ekskluzivni prodavac očekivao  veliko interesovanje i više od milion rezervacija za prvi dan prodaje, tačan broj prodatih modela nije otkriven. Prodavnica je dobila naređenje da ne isporuči nijedan uređaj van zemlje. Pretpostavlja se da je ovo prvi od pet modela s logom Nokia koje možemo očekivati tokom godine.

Nokia 6 pokreće Qualcomm snapdragon 430 procesor.Poseduje 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja se može proširiti micro SD memorijskim karticama. Dijagonala ekrana je 5,5 inča uz full HD rezoluciju, a tu su i dve kamere na poleđini od po 16 MP i prednja kamera od 8 MP.

Kapacitet baterije iznosi 3.000 mAh, a operativni sistem koji pokreće ovaj smartfone je, naravno, Android – i to poslednja verzija 7.0 Nougat.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.