ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

Писмо „Паланачких новина“ УНС-у: КАТАСТРОФАЛАН ОДНОС ВЛАСТИ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ПРЕМА МЕДИЈИМА

glava-za-net-Независне варошке новине „Паланачке“ послале су данас УНС-у писмо у ком наводе да је однос власти у Смедеревској Паланци према медијима „катастрофалан“ и да су „од када је власт у општини преузела Српска напредна странка раскинути уговори о суфинансирањеу са свим медијима, а нови конкурс се не расписује“. Писмо преносимо у целости.

 

Поштовани,

принуђени смо да реагујемо на катастрофалан однос локалне власти у Смедеревској Паланци према медијима, а нарочито према редакцији листа Независне варошке новине „Паланачке“.

Одмах после локалних избора, када је власт у општини преузела Српска напредна странка,  раскинути су уговори о суфинансирању са свим медијима у Смедеревској Паланци, а не расписује се Конкурс о суфинансирању пројеката од јавног интереса у области јавног информисања, како предвиђа Закон о информисању.

Посебно драстичан је однос локалне власти, односно општинских функционера, према нашој редакцији, јер постоји изричита наредба (што нам је, незванично, пренела радница у општинској управи којој је то наређено) да нам се не упућују позиви за седнице Скупштине општине, Општинског већа и осталих догађаја у организацији Општине Смедеревска Паланка – такође и у случају посета министара, државних секретара и осталих званичника (сматрамо да је овде потребно напоменути да нико од новинара из наше редакције није у чланству политичких партија).

Подсећамо да су „Паланачке“ ове године обележиле десет година постојања и преко 200  штампаних бројева, а да од јула месеца нисмо у могућности да излазимо у штампаном издању већ само на интернету www.palanacke.com  и www.sumadijske vesti.com (где излазимо дневно уз велико интересовање читалаца).

Очекујемо да нас подржите, реагујете и да заједничком иницијативом, снагом ауторитета наших  удружења, у јавности и код надлежног министарства, извршимо притисак на представнике локалне власти у Смедеревској Паланци да почну да поштују закон и имају равноправан третман према медијима.

 

Директор и главни и одговорни уредник

Дејан Црномарковић

 

(Преузето: портал Удружења новинара Србије)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *