ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

У ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци: ЛЕКАР ДОБИО ПЛАТУ ТРИ ДИНАРА

701351_drvladimirmilosavljevic-foto-m.-djordjevic_ff-Колико је др Владимира Милосављевића, лекара у болници у Смедеревској Паланци, обрадовало обавештење да је „легла плата“, још више га је изненадио износ: за други део новембра добио је – три динара!

 

Још се није стишала бура после отказивања акција давања крви Клуба демократске омладине у Смедеревској Паланци, а из Опште болнице стиже нова тема – најмања икад исплаћена плата.

– Био сам на боловању 12 дана и очекивао сам да ми други део плате буде мањи, али овом заиста нисам могао да се надам – каже др Милосављевић, који је специјализант опште хирургије запослен у Општој болници „Стефан Високи“ .

Одатле је после много муке баш због сукоба с директором др Гораном Богдановићем отишао на специјалистичке студије у Београд. Будући је доктор наука, припрема докторску дисертацију, али, каже да у међувремену мора да се одбрани од сталног мобинга.

– Специјализацију сам добио од претходног руководства болнице, био сам једини кандидат, а др Богдановић је чим је дошао на функцију покушао да оспори мој избор. На крају сам морао да се обратим суду. Виши суд у Смедереву је донео одлуку којом је забранио да ми се прекине специјализација, а он ми је онда уручио отказ. Министарство здравља је констатовало да је отказ неоснован и вратило ме на посао – прича др Милосављевић како је и зашто стигао до плате од три динара.

Супруга му није запослена, каже, има трогодишње дете и није му било свеједно када је из банке стигло обавештење да нема плате. Не добија ни новац за путне трошкове, мада је из Деспотовца, ради у Паланци, а на специјализацији је у Београду.

– У Болници су сви у страху, нико не сме ништа да каже, али сам ипак сазнао да је наређено да ми поентажна листа на Одељењу опште хирургије буде празна. Већ пет месеци сам ван установе, констатовали су да сам у Паланци научио шта сам могао, додељен ми је нови ментор у Београду. Откад сам на специјализацији редовно сам примао плату, све до сада – не може да се начуди др Милосављевић.

 

701350_drgoranbogdanovicdirektorbolnice-foto-m.-djordjevic_hsДиректор Богдановић: ЈА НЕ БРОЈИМ НОВАЦ, ИМАМ ПОСЛА

 

Др Богдановић тврди да није упознат са овим случајем.

– Плата јесте јуче била, али, верујте, директор није тај који дели плате. Он се мени није обратио, овде има 600 људи и не бројим ја новац. Такав му је обрачун, можда је грешка, можда није… Имам преча посла него да о томе расправљам, овде су болесни људи, имамо ми друге преокупације – каже др Горан Богдановић.

 

(Извор: Блиц)

3 thoughts on “У ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци: ЛЕКАР ДОБИО ПЛАТУ ТРИ ДИНАРА

 • Ivan Selisnik

  Бахатост,немар пословодства ОБ „Стефан Високи“као и учестали испади изискују да надлежно МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА изврши промене у управљању болницом.Овакви и слични испади су протеклих дана бацили љагу,шамар целој професији као и институцији !!!

  Reply
 • Boka

  Neka pokaže obračunsku listu i u računovodstvu raščisti tu situaciju. Greške se dešavaju svima, a pošto je bio na bolovanju, moguće je da visina primanja odgovara primljenom prvom delu. Čemu odmah u novine?

  Reply
 • Bahato je kompromitovano novinarstvo koje ne upita i drugu stranu a smesni komentatori koji subjektivno sude bez cinjenica.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *