ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

У Врању најјачи Социјалисти

1432117258-strankeprocentiАгенција „Фактор плус“ из Београда радила је истраживање рејтинга странака у Србији, а резултати показују да се у Врању и даље СПС најбоље котира међу гласачима.

Истраживање је наручено из централе Српске напредне странке, а завршено је у марту ове године. У телефонској анкети учествовало је 1.200 грађана Врања.

Од тог броја, на питање „за кога бисте гласали када би се сада одржавали локални избори?“, 190 анкетираних одговорило је да уопште неће да излази на изборе.

Неодлучних који ће гласати, али још увек не знају за кога је 211, а 782 анкетирана грађана сигурно излази и зна коме ће дати своје поверење.

Тако, 26 одсто анкетираних изјаснило се да ће гласати за СПС, 24,2 одсто СНС, 13,8 ДС, 5,5 за радикале, 4,2 ДСС, 3,6 одсто грађана верује СДС-у, 3,3 Дверима, 3 одсто припада ПУПС-у, 2,5 СДПС-у, 2 Јединственој Србији и 1,6 Новој Србији.

Остатак од 10 одсто гласова отићи ће, према овом истраживању, мањинским странкама и групама грађана.

-Ово истраживање наручено је из СНС и рађено је у свим општинама и градовима у Србији. Резултати показују да СНС није на првом месту по поверењу грађана у пет општина. То су Врање, Топола, Јагодина, Сурдулица и Петровац на Млави – каже саговорник из агенције „Фактор плус“.

Иако су, како се сазнаје, резултати овог истраживања у поменутих пет општина и градова у Србији у Централи СНС-а изазвали бурну реакцију шефова напредњака, повереник СНС у Врању Славиша Булатовић тврди да он први пут чује да је рађено некакво истраживање о рејтингу странака на локалу. Он сумња у њихову веродостојност.

-Не знам за то истраживање, јер ништа нисам добио. Ако су резултати то што сте ми прочитали, уз сво дужно поштовање агенцији, мислим да то истраживање нема везе с мозгом – кратко је одговорио Булатовић.

Градоначелник Врања и председник врањских социјалиста Зоран Антић није желео да коментарише истраживање „Фактор плуса“.

Како је рекао, о рејтингу странке на чијем је челу у Врању, изјашњаваће се оног тренутка када буду били расписани и одржани локални избори.

 

Александар Аца Стојковић

(Извор: ОК Радио)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *