U Vranju najjači Socijalisti

1432117258-strankeprocentiAgencija „Faktor plus“ iz Beograda radila je istraživanje rejtinga stranaka u Srbiji, a rezultati pokazuju da se u Vranju i dalje SPS najbolje kotira među glasačima.

Istraživanje je naručeno iz centrale Srpske napredne stranke, a završeno je u martu ove godine. U telefonskoj anketi učestvovalo je 1.200 građana Vranja.

Od tog broja, na pitanje „za koga biste glasali kada bi se sada održavali lokalni izbori?“, 190 anketiranih odgovorilo je da uopšte neće da izlazi na izbore.

Neodlučnih koji će glasati, ali još uvek ne znaju za koga je 211, a 782 anketirana građana sigurno izlazi i zna kome će dati svoje poverenje.

Tako, 26 odsto anketiranih izjasnilo se da će glasati za SPS, 24,2 odsto SNS, 13,8 DS, 5,5 za radikale, 4,2 DSS, 3,6 odsto građana veruje SDS-u, 3,3 Dverima, 3 odsto pripada PUPS-u, 2,5 SDPS-u, 2 Jedinstvenoj Srbiji i 1,6 Novoj Srbiji.

Ostatak od 10 odsto glasova otići će, prema ovom istraživanju, manjinskim strankama i grupama građana.

-Ovo istraživanje naručeno je iz SNS i rađeno je u svim opštinama i gradovima u Srbiji. Rezultati pokazuju da SNS nije na prvom mestu po poverenju građana u pet opština. To su Vranje, Topola, Jagodina, Surdulica i Petrovac na Mlavi – kaže sagovornik iz agencije „Faktor plus“.

Iako su, kako se saznaje, rezultati ovog istraživanja u pomenutih pet opština i gradova u Srbiji u Centrali SNS-a izazvali burnu reakciju šefova naprednjaka, poverenik SNS u Vranju Slaviša Bulatović tvrdi da on prvi put čuje da je rađeno nekakvo istraživanje o rejtingu stranaka na lokalu. On sumnja u njihovu verodostojnost.

-Ne znam za to istraživanje, jer ništa nisam dobio. Ako su rezultati to što ste mi pročitali, uz svo dužno poštovanje agenciji, mislim da to istraživanje nema veze s mozgom – kratko je odgovorio Bulatović.

Gradonačelnik Vranja i predsednik vranjskih socijalista Zoran Antić nije želeo da komentariše istraživanje „Faktor plusa“.

Kako je rekao, o rejtingu stranke na čijem je čelu u Vranju, izjašnjavaće se onog trenutka kada budu bili raspisani i održani lokalni izbori.

 

Aleksandar Aca Stojković

(Izvor: OK Radio)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.