ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

95. седница Општинског већа: О ВАНТЕЛЕСНОЈ ОПЛОДЊИ О ТРОШКУ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

IMG_8222Утврђивање предлога Одлуке о условима и начину остваривања права на накнаду за вантелесну оплодњу, на терет буџета општине – најзначајнија је тачка дневног реда 95.  седнице Општинског већа.

Према поменутом предлогу, који ће се наћи пред одборницима Скупштине општине на наредном заседању, право на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу могу да остваре парови који имају репродуктивне проблеме на основу следећих критеријума:

  1. Парови који су, до тренутка подношења захтева, без успеха имали два покушаја вантелесне оплодње на терет средстава обавезног здравственог осигурања;
  2. Парови којима због других болести до сада није омогућен овај захват средствима Завода за здравствену заштиту, моћи ће да буду увршћени у поменути програм, о трошку општинског буџета, уколико стручна комисија процени да би то било целисходно, с обзиром на друге релевантне здравствене проблеме;
  3. Парови имају право и на надокнаду трошкова припреме за вантелесну оплодњу – анализе, тестови, путни трошкови – уколико су већ имали један безуспешан покушај вантелесне оплодње на терет средстава социјалног здравственог осигурања, а испуњавају услове за још један покушај о трошку Републичког завода за здравствену заштиту;
  4. У случају да пацијенткиња није била упућивана на вантелесну оплодњу о трошку Завода, а да је, према медицинском налазу, то једини начин да до жељене трудноће дође.

Право на надокнаду трошкова, у поменутим случајевима, имаће парови који најмање три године живе на подручју Општине Смедеревска Паланка.

На данашњој седници, између осталог, утврђени су Предлог Одлуке о допуни Програма обнове објеката јавне намене у надлежности Општине Смедеревска Паланка, као и Предлог Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за младе за период до 2020. године.

На овој седници усвојен је Финансијски план Предшколске установе „Чика Јова Змај“ за текућу годину, а разматрани су и приговори на рад Одељења за имовинско-правне, стамбено-комуналне, грађевинске и урбанистичке послове, саобраћајне и комуналне инспекције, као и Одељења за утврђивање и наплату јавних прихода.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *