ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Делегација Шкофја Локе у посети Смедеревској Паланци: НОВИ СУСРЕТ БРАТСКИХ ГРАДОВА

IMG_5126Делегацију Општине Шкофја Лока, коју је предводио Војко Гантар, специјални изасланик – амбасадор жупана Михе Јешеа за односе са братском Смедеревском Паланком, допутовала је у нашу општину, на манифестацију „Јасенички сусрети“. Комплетну делегацију у саставу Војко Гантар, Милада Шваб и Зоран Море, дочекали су председник Скупштине општине, Славољуб Ђурић, заменик председника Општине, Петар Јелић, као и чланови Удружења привредника Смедеревске Паланке, предвођени председником Удружења, Душаном Ђорђевићем.

Током пријема у кабинету председника Општине, гости су изразили задовољство због тога што су у нашој општини.

IMG_5137-Ја сам пола живота провео у Србији, и увек се радујем када овде треба да дођем – рекао је Војко Гантар, и подсетио да је Смедеревска Паланка први град са којим се Шкофија Лока братимила, подсећајући на тешке дане Другог светског рата, када су многи Словенци, протерани из завичаја, овде били збринути.

Председник Скупштинер општине, Славољуб Ђурић указао је на привредне, пољопривредне и туристичке потенцијале Смедеревске Паланке, изражавајући наду да ће сарадња са Шкофја Локом бити унапређена у области културе и различитим привредним гранама.

IMG_5156Гости су домаћинима, Скупштини општине и Удружењу привредника, даровали пригодне поклоне, а разговор о конкретним видовима сарадње је настављен у присуству паланачких привредника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *