Delegacija Škofja Loke u poseti Smederevskoj Palanci: NOVI SUSRET BRATSKIH GRADOVA

IMG_5126Delegaciju Opštine Škofja Loka, koju je predvodio Vojko Gantar, specijalni izaslanik – ambasador župana Mihe Ješea za odnose sa bratskom Smederevskom Palankom, doputovala je u našu opštinu, na manifestaciju „Jasenički susreti“. Kompletnu delegaciju u sastavu Vojko Gantar, Milada Švab i Zoran More, dočekali su predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić, zamenik predsednika Opštine, Petar Jelić, kao i članovi Udruženja privrednika Smederevske Palanke, predvođeni predsednikom Udruženja, Dušanom Đorđevićem.

Tokom prijema u kabinetu predsednika Opštine, gosti su izrazili zadovoljstvo zbog toga što su u našoj opštini.

IMG_5137-Ja sam pola života proveo u Srbiji, i uvek se radujem kada ovde treba da dođem – rekao je Vojko Gantar, i podsetio da je Smederevska Palanka prvi grad sa kojim se Škofija Loka bratimila, podsećajući na teške dane Drugog svetskog rata, kada su mnogi Slovenci, proterani iz zavičaja, ovde bili zbrinuti.

Predsednik Skupštiner opštine, Slavoljub Đurić ukazao je na privredne, poljoprivredne i turističke potencijale Smederevske Palanke, izražavajući nadu da će saradnja sa Škofja Lokom biti unapređena u oblasti kulture i različitim privrednim granama.

IMG_5156Gosti su domaćinima, Skupštini opštine i Udruženju privrednika, darovali prigodne poklone, a razgovor o konkretnim vidovima saradnje je nastavljen u prisustvu palanačkih privrednika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.