ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Донација за поплављене пољопривреднике: „ЧОВЕКОЉУБЉЕ“ ОБЕЗБЕДИЛО ПОМОЋ ЗА 118 ДОМАЋИНСТАВА

prilog 1На стоваришту  „Рудник“, данас је пољопривредницима чија су имања угрожена у мајској поплави подељена помоћ, коју је обезбедила Добротворна фондација Српске православне цркве:

– Фондација Српске православне Цркве, „Човекољубље“, обезбедила је помоћ за 118 домаћинстава. Ради се о семенској роби, односно ту је седам врста семена, парадајз, паприка, грашак, шаргарепа, боранија, зелена салата и краставци, и 25 килограма вештачког ђубрива. Мислим да је то веома вредна помоћ – рекао је Добрица Јозић, помоћник председника Општине Смедеревска Паланка.

Јозић је подсетио да ће ускоро стићи и помоћ у садном материјалу за породице које су затражиле овај вид донације.

naslovna fotografija (1)– Током следеће недеље стићи ће и помоћ од „Фа“ организације, само за 12 домаћинстава која су и тражила овакву врсту помоћи. Реч је о садницама, по 300 комада трешње, шљиве и вишње. То је отприлике за пола хектара површине. То је једна од вреднијих донација, али је само за 12 домаћинстава која су у оном упитнику, који су сви попуњавали, изразили потребу за том врстом помоћи – објаснио је Јозић.

Ово није први пут да ова фондација помаже грађанима Смедеревске Паланке.

-Овде смо више пута давали и новчану и другу хуманитарну помоћ, а ово је помоћ опредељена за пољопривредна домаћинства на подручју Смедеревске Паланке. Наши донатори обезбедили су одређену количину новца, и ми смо за тај новац купили семенску робу и ђубриво – рекао је Петар Лековић, регионални координатор Добротворне фондације Српске православне Цркве, „Човекољубље“.

DSC07068Ова фондација  постоји од 1991. године, а њена активност интензивирана је од 1999., односно од НАТО бомбардовања. Фондација, која пружа различите видове хуманитарне помоћи, има канцеларије у Крагујевцу, Краљеву, Нишу, Сремским Карловцима и Београду, али и изван граница Србије, у Бањалуци и Подгорици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *