Donacija za poplavljene poljoprivrednike: „ČOVEKOLJUBLJE“ OBEZBEDILO POMOĆ ZA 118 DOMAĆINSTAVA

prilog 1Na stovarištu  „Rudnik“, danas je poljoprivrednicima čija su imanja ugrožena u majskoj poplavi podeljena pomoć, koju je obezbedila Dobrotvorna fondacija Srpske pravoslavne crkve:

– Fondacija Srpske pravoslavne Crkve, „Čovekoljublje“, obezbedila je pomoć za 118 domaćinstava. Radi se o semenskoj robi, odnosno tu je sedam vrsta semena, paradajz, paprika, grašak, šargarepa, boranija, zelena salata i krastavci, i 25 kilograma veštačkog đubriva. Mislim da je to veoma vredna pomoć – rekao je Dobrica Jozić, pomoćnik predsednika Opštine Smederevska Palanka.

Jozić je podsetio da će uskoro stići i pomoć u sadnom materijalu za porodice koje su zatražile ovaj vid donacije.

naslovna fotografija (1)– Tokom sledeće nedelje stići će i pomoć od „Fa“ organizacije, samo za 12 domaćinstava koja su i tražila ovakvu vrstu pomoći. Reč je o sadnicama, po 300 komada trešnje, šljive i višnje. To je otprilike za pola hektara površine. To je jedna od vrednijih donacija, ali je samo za 12 domaćinstava koja su u onom upitniku, koji su svi popunjavali, izrazili potrebu za tom vrstom pomoći – objasnio je Jozić.

Ovo nije prvi put da ova fondacija pomaže građanima Smederevske Palanke.

-Ovde smo više puta davali i novčanu i drugu humanitarnu pomoć, a ovo je pomoć opredeljena za poljoprivredna domaćinstva na području Smederevske Palanke. Naši donatori obezbedili su određenu količinu novca, i mi smo za taj novac kupili semensku robu i đubrivo – rekao je Petar Leković, regionalni koordinator Dobrotvorne fondacije Srpske pravoslavne Crkve, „Čovekoljublje“.

DSC07068Ova fondacija  postoji od 1991. godine, a njena aktivnost intenzivirana je od 1999., odnosno od NATO bombardovanja. Fondacija, koja pruža različite vidove humanitarne pomoći, ima kancelarije u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Sremskim Karlovcima i Beogradu, ali i izvan granica Srbije, u Banjaluci i Podgorici.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.