„Jutarnji list“: SIX PACK – KULTNI SRPSKI PANK ROK BEND U ZAGREBU

311426937114447ZAGREB – Kultni srpski pank rok bend „Six pack“ koncertom u „Tvornici kulture“ 24. siječnja obilježit će 20 godina karijere. Podršku na najjačoj punk svirci na početku 2015. dat će im zagrebački bendovi „Pičke vrište“, „Saučešće“ i „Fast response“.

Od članova bendova s različitim glazbenim usmjerenjima koji su tada činili bazu rok scene Smederevske Palanke, u listopadu 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju mnogih glazbenih kritičara i publike, jedan od najutjecajnijih i zasigurno jedan od najboljih pank rok sastava na Balkanu. Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim nastupima, „Six pack“ je jedan od prvih andergraund bendova s ovih prostora koji je probio granice svoje matične zemlje i svirao gotovo po cijeloj regiji, ali i šire (Grčka, Nizozemska).

Ne odričući se svojih pank rok stavova, „Six pack“ je uspio napisati neke od najljepših ljubavnih tekstova u novijoj regionalnoj rok povijesti, a isto tako i iskritizirati sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema. Diskografija benda počinje albumom „Pretnja ili molitva?“, nastavlja se kultnim izdanjem „Fabrička greška“, totalno sirovim i beskompromisnim „Minut ćutanja“ te veličanstvenim „Musique“, koji je jedan od naprodavanijih rok albuma u Srbiji proteklih desetak godina. Posljednji i aktualni “Epicentar” je do sada sa stranica benda skinulo oko 50.000 fanova, a povodom dvadesetogodišnjice postojanja 2015. je u planu “Best of” album pjesama koje su bend učinile onim što je danas.

Koncert „Six pack“ u „Tvornici kulture“ pratit će svojim nastupom zagrebački melodični pank bendovi „Saučešće“, „Pičke vrište“ i „Fast response“.

 

(preuzeto sa: Jutarnji.hr)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *