ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоКултура

„Јутарњи лист“: SIX PACK – КУЛТНИ СРПСКИ ПАНК РОК БЕНД У ЗАГРЕБУ

311426937114447ЗАГРЕБ – Култни српски панк рок бенд „Six pack“ концертом у „Творници културе“ 24. сијечња обиљежит ће 20 година каријере. Подршку на најјачој пунк свирци на почетку 2015. дат ће им загребачки бендови „Пичке вриште“, „Саучешће“ и „Fast response“.

Од чланова бендова с различитим глазбеним усмјерењима који су тада чинили базу рок сцене Смедеревске Паланке, у листопаду 1994. окупљен је састав који ће неколико година касније постати, по мишљењу многих глазбених критичара и публике, један од најутјецајнијих и засигурно један од најбољих панк рок састава на Балкану. Препознатљив по изузетно енергичном, а опет мелодичном начину изражавања, признат због интелигентних текстова и познат по савршеној атмосфери на својим наступима, „Six pack“ је један од првих андерграунд бендова с ових простора који је пробио границе своје матичне земље и свирао готово по цијелој регији, али и шире (Грчка, Низоземска).

Не одричући се својих панк рок ставова, „Six pack“ је успио написати неке од најљепших љубавних текстова у новијој регионалној рок повијести, а исто тако и искритизирати све рупе и недостатке друштва и државног система. Дискографија бенда почиње албумом „Претња или молитва?“, наставља се култним издањем „Фабричка грешка“, тотално сировим и бескомпромисним „Минут ћутања“ те величанственим „Musique“, који је један од напродаванијих рок албума у Србији протеклих десетак година. Посљедњи и актуални “Епицентар” је до сада са страница бенда скинуло око 50.000 фанова, а поводом двадесетогодишњице постојања 2015. је у плану “Best of” албум пјесама које су бенд учиниле оним што је данас.

Концерт „Six pack“ у „Творници културе“ пратит ће својим наступом загребачки мелодични панк бендови „Саучешће“, „Пичке вриште“ и „Fast response“.

 

(преузето са: Jutarnji.hr)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *