ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Мића Загорчић предао Захвалницу ЗТУ „Видовача“ породици Бранислава Милановића – Рафа: „ГОША“ МУ ЈЕ БИЛА ПРВА КУЋА

IMG_1723Породици Бранислава Милановића – Рафа, некадашњег народног посланика СРЈ и председника ХК „Гоша“ у Смедеревској  Паланци, предата је Захвалница коју му је постхумно доделило Завичајно-туристичко удружење „Видовача“ из Водица. Признање је  уручено његовој супрузи Дафини, просветном раднику и вишегодишњем директору Основне школе „Херој Иван Мукер“.

-Ову Захвалницу је Бранислав веома заслужио, јер је за Водице учинио јако пуно – казао је, приликом предаје Мића Загорчић, председник ЗТУ „Видовача“.- Кад смо 1993. године покренули акцију да се на Јасеници подигне мост, многи  нису поверовали у тај подухват, говорећи „пиши –пропало“. Међутим, Бранислав је био одлучан да се мост направи и често је наглашавао како се у овом случају не ради о изборној кампањи него о потреби да Водичани, премошћавањем Јасенице,  добију нови „излаз у свет“, односно краћи пут до општинског средишта.

Захваљујући на додељеном признању, Милановићева супруга Дафина се захвалила ЗТУ „Видовача“ и посебно Мићи Загорчићу што су се сетили њеног супруга, кога многи памте као доброг и предузимљивог човека коме је Индустрија „Гоша“ била прва кућа, а Шах клуб место где је често навраћао и подржавао.

IMG_1724-Мој супруг је имао здравствене тегобе, али је нерадо ишао лекару – казала је његова супруга Дафина.- Он се сам одвезао до ординације др Богдана Станојевића, који је проценио да мора у болницу, па  му је чак тамо обезбедио и место. Бранислав није хтео  да иде у Београд, јер је сматрао  да ће му и у нашој болници бити пружена адекватна лекарска пажња. Последњи пут кад смо били у посети, интересовао се да ли смо спремили све што треба да се понесе кад се иде родбини на славу. На жалост током ноћи, између петка и суботе је умро у два сата иза поноћи.

Дирнута лепим гестом  Водичана, Дафина Милановић је с тугом у гласу рекла да се од „гошинаца“ за Рафову породицу најчешће још интересује дипломирани економиста Селимир Глишић.

Ипак, срећна је што је њена и Рафова унука Јана завршила факултет и сада, после специјализације у САД, приводи крају и мастер студије.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *