Mića Zagorčić predao Zahvalnicu ZTU „Vidovača“ porodici Branislava Milanovića – Rafa: „GOŠA“ MU JE BILA PRVA KUĆA

IMG_1723Porodici Branislava Milanovića – Rafa, nekadašnjeg narodnog poslanika SRJ i predsednika HK „Goša“ u Smederevskoj  Palanci, predata je Zahvalnica koju mu je posthumno dodelilo Zavičajno-turističko udruženje „Vidovača“ iz Vodica. Priznanje je  uručeno njegovoj supruzi Dafini, prosvetnom radniku i višegodišnjem direktoru Osnovne škole „Heroj Ivan Muker“.

-Ovu Zahvalnicu je Branislav veoma zaslužio, jer je za Vodice učinio jako puno – kazao je, prilikom predaje Mića Zagorčić, predsednik ZTU „Vidovača“.- Kad smo 1993. godine pokrenuli akciju da se na Jasenici podigne most, mnogi  nisu poverovali u taj poduhvat, govoreći „piši –propalo“. Međutim, Branislav je bio odlučan da se most napravi i često je naglašavao kako se u ovom slučaju ne radi o izbornoj kampanji nego o potrebi da Vodičani, premošćavanjem Jasenice,  dobiju novi „izlaz u svet“, odnosno kraći put do opštinskog središta.

Zahvaljujući na dodeljenom priznanju, Milanovićeva supruga Dafina se zahvalila ZTU „Vidovača“ i posebno Mići Zagorčiću što su se setili njenog supruga, koga mnogi pamte kao dobrog i preduzimljivog čoveka kome je Industrija „Goša“ bila prva kuća, a Šah klub mesto gde je često navraćao i podržavao.

IMG_1724-Moj suprug je imao zdravstvene tegobe, ali je nerado išao lekaru – kazala je njegova supruga Dafina.- On se sam odvezao do ordinacije dr Bogdana Stanojevića, koji je procenio da mora u bolnicu, pa  mu je čak tamo obezbedio i mesto. Branislav nije hteo  da ide u Beograd, jer je smatrao  da će mu i u našoj bolnici biti pružena adekvatna lekarska pažnja. Poslednji put kad smo bili u poseti, interesovao se da li smo spremili sve što treba da se ponese kad se ide rodbini na slavu. Na žalost tokom noći, između petka i subote je umro u dva sata iza ponoći.

Dirnuta lepim gestom  Vodičana, Dafina Milanović je s tugom u glasu rekla da se od „gošinaca“ za Rafovu porodicu najčešće još interesuje diplomirani ekonomista Selimir Glišić.

Ipak, srećna je što je njena i Rafova unuka Jana završila fakultet i sada, posle specijalizacije u SAD, privodi kraju i master studije.

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *