N1:RADNICI ŠINSKIH VOZILA NASTAVLJAJU ŠTRAJK

„Sve ono što je Vlada juče ponudila je palo u vodu zato što generalni direktor nema sluha. Da li mu je neko naredio tako da postupi, ne znam. Ali generalni direktor neće da nam da nijedan dinar već kad zaradimo novac da nam isplati. Sad je imao sastanak s radnicima, bilo je svašta. On je otišao i nikakv dogovor nismo dobili i mi smo i dalje u generalnom štrajku, to je odluka radnika“, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Podsetimo, radnici Goše već četiri meseca protestuju zbog neisplaćenih zarada, pojedini od njih štrajkovali su glađu.

U pregovorima sa Ministarstvom privrede napravljen je pomak, ali danas nije bilo dogovora između radnika i direktora Milutina Šćepanovića da im se isplati oko 100.000 dinara. To je bio preduslov da se prekine sa štrajkom.

Najavili su da će blokirati zgradu viljuškarima sutra, i radikalizovati protest, a od sledeće nedelje će razmotriti da li će stupiti ponovo u štrajk glađu.

Svi pregovori s Vladom pali su u vodu, rekao je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić. On je dodao da je država učinila sve što je do nje, ali da direktor ne želi da popusti i isplati novac radnicima.

Naveo je i da je tokom sastanka s predstavnicima Hestila bilo govora o prodaji 11 vagona, ali da su oni rekli da će u narednim danima Gošu obavestiti da li će te vagone i kupiti.

Podsećamo, Šćepanović je rekao da novac radnicima može da bude isplaćen tek kad se prodaju vagoni i ponovo pokrene proizvodnja.

Radnici su za N1 rekli da su razočarani i jednoglasno su odlučili da će nastaviti sa štrajkom.

(IZVOR: TV N1)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.