ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Наши суграђани на протесту испред Народне скупштине: ПРОТИВ ИЗМЕНА И ДОПУНА ЗАКОНА О ПОЉОПРИВРЕДНОМ ЗЕМЉИШТУ

DSC00685

  • -Не само да ћемо се противити овом закону, већ ћемо инсистирати да председник државе не потпише овај закон. Ометаћемо примену закона, а кад дођемо на власт раскинућемо све уговоре који буду потписани на основу њега, рекао је Пајтић.

Чланови Демократске странке из Смедеревске Паланке присутвовали су великом протесту, организованом испред Дома Нарoдне скупштине, у Косовској улици, против измена и допуна Закона о пољопривредном земљишту. На протесту су били и представници Асоцијације  пољопривредника Србије, Владе Војводине и опозициони посланици. Окупљени пољопривредници су испред Скупштине у Косовској улици носили транспаренте „Одбранимо земљу, не дајмо земљу тајкунима и странцима“, „Другу немамо“, „Ова земља ће вам судити“, „Чија је наша земља“, „30 одсто на 30 година тајкунима у бесцење“.

Председник Покрајинске владе и лидер Демократске странке Бојан Пајтић рекао је да протестују јер не желе да дозволе да премијер Србије Александар Вучић раскрчми земљу.
Он је оценио да ће закон онемогућити да људи поштеним радом стичу за своју породицу и да ће бити успостављена класа феудалаца и класа кметова, људи који неће моћи да зараде на земљи коју су до јуче обрађивали.

„Не само да ћемо се противити овом закону, већ ћемо инсистирати да председник државе не потпише овај закон. Ометаћемо примену закона, а кад дођемо на власт раскинућемо све уговоре који буду потписани на основу њега“, рекао је Пајтић.

DSC00700 Пајтић је навео да је закон пљачкашки из најмање два разлога: зато што ће оштетити 15.000 до 20.000 породица широм Србије а новац отићи у џепове тајкуна блиских режиму и зато што је земљиште предмет реституције.

Пољопривредник Мирослав Киш рекао је да они захтевају да се закон повуче из процедуре и уради нов, јер им је неприхватљиво да се даје и више од 30 одсто обрадивог пољопривредног земљишта на 30 година једном правном лицу у свакој општини.

Он је навео да од посланика траже да не гласају за закон, а да ће у случају да он буде изгласан тражити од Николића да га не потпише.

 

Подршку пољопривредницима доласком на скуп дали су посланици Демократске странке, Социјалдемократске странке, Лиге социјалдемократа Војводине и ванпарламентарни покрет „Доста је било“.

Посланици опозиције изашли су испред парламента са седнице на чијем дневном реду су поред осталог и измене и допуне Закона о пољопривредном земљишту.

Они су тражили да се прогласи пауза у раду парламента како би на протесте могли да дођу они који то желе, али тај захтев није испуњен.

One thought on “Наши суграђани на протесту испред Народне скупштине: ПРОТИВ ИЗМЕНА И ДОПУНА ЗАКОНА О ПОЉОПРИВРЕДНОМ ЗЕМЉИШТУ

  • Samo vam Kena nedostaje! Vdrovatno je zauzet kombinacijama s Jasnom iz Smedereva.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *