ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Новинар „Паланачких“ на округлом столу у Крушевцу: ШТА ЈЕ ЈАВНИ ИНТЕРЕС У ИНФОРМИСАЊУ ГРАЂАНА?

IMG_1567У Крушевцу је одржан округли сто у организацији Пословног удружења локалних и независних медија „Локал прес“, на тему „Јавни интерес у троуглу: OCD-медији-локалне управе“, односно шта је то јавни интерес у информисању грађана,  који је привукао велику пажњу представника цивилног друштва, невладиног сектора и медија.

Домаћин скупа био је Град Крушевац, који је, за ову прилику, уступио своју репрезентативну салу, у којој се, између осталог, одржавају и седнице Градског већа.

IMG_1608На округлом столу говорили су Ивана Ранђеловић представница Civil Rights Defenders, Драган Лазаревић адвокат, Сања Станковић представница OEBS, представници локалне самоуправе Града Крушевца, Дејан Црномарковић новинар „Паланачких“ и Снежана Милошевић генерална секретарка „Локал преса“.

Највећи број дискусија односио се на Закон о информисању и медијима, односно, на пројектно суфинансирање медија од стране локалних самоуправа у Србији.

IMG_1612Истакнута је потреба за обезбеђивањем услова члановима комисија које одлучује о додели средстава за реализацију одређених медијских пројеката, а које чине представници медијских удружења и локалних средина, да професионално обаве свој посао.

Поједини закључци са овог округлог стола биће дефинисани и достављени надлежним службама као предлог за допуну Закона о медијима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *