Novinar „Palanačkih“ na okruglom stolu u Kruševcu: ŠTA JE JAVNI INTERES U INFORMISANjU GRAĐANA?

IMG_1567U Kruševcu je održan okrugli sto u organizaciji Poslovnog udruženja lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“, na temu „Javni interes u trouglu: OCD-mediji-lokalne uprave“, odnosno šta je to javni interes u informisanju građana,  koji je privukao veliku pažnju predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i medija.

Domaćin skupa bio je Grad Kruševac, koji je, za ovu priliku, ustupio svoju reprezentativnu salu, u kojoj se, između ostalog, održavaju i sednice Gradskog veća.

IMG_1608Na okruglom stolu govorili su Ivana Ranđelović predstavnica Civil Rights Defenders, Dragan Lazarević advokat, Sanja Stanković predstavnica OEBS, predstavnici lokalne samouprave Grada Kruševca, Dejan Crnomarković novinar „Palanačkih“ i Snežana Milošević generalna sekretarka „Lokal presa“.

Najveći broj diskusija odnosio se na Zakon o informisanju i medijima, odnosno, na projektno sufinansiranje medija od strane lokalnih samouprava u Srbiji.

IMG_1612Istaknuta je potreba za obezbeđivanjem uslova članovima komisija koje odlučuje o dodeli sredstava za realizaciju određenih medijskih projekata, a koje čine predstavnici medijskih udruženja i lokalnih sredina, da profesionalno obave svoj posao.

Pojedini zaključci sa ovog okruglog stola biće definisani i dostavljeni nadležnim službama kao predlog za dopunu Zakona o medijima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *