Okrugli sto „Lokal presa“ u Kruševcu: JAVNI INTERES U TROUGLU OCD-MEDIJI-LOKALNE UPRAVE

LP-logoPoslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ u Kruševcu u  četvrtak 14. maja organizuje Okrugli sto na temu „Javni interes u trouglu: OCD – mediji – lokalne uprave“. Okrugli sto će biti fokusiran na ulozi lokalnih OCD u određivanju javnog interesa građana, kao i na učešću i kontroli kvaliteta informisanja koje se realizuje iz sredstava namenjenih informisanju građana u lokalnim sredinama.

civilU narednom periodu od velikog značaja je učešće lokalnih organizacija civilnog društva u određivanju i definisanju javnog interesa građana u malim sredinama, u prepoznavanju mogućnosti za zajedničko delovanje u saradnji sa medijima i lokalnim upravama u cilju što boljeg informisanja građana u okviru Zakona o informisanju i medijima.

Teme okruglog stola će pored prepoznavanja mogućnosti koje daje Zakon o informisanju i medijima za aktivno učešće lokalnih OCD, biti usmerene i na dosadašnja iskustva i nedoumice oko implementiranja projektnog finansiranja u prvoj polovini 2015. Godine.

278233_oebs-2logo_origOkrugli sto „Javni interes u trouglu: OCD – mediji – lokalne uprave“ je prvi od pet planiranih u okviru projekta „Pravna pomoć Lokal pres“ koji je finansiran od strane Civil Rights Defenders.

Učesnici Okruglog stola su: Ivana Ranđelović – predstavnica Civil Rights Defenders, Dragan Lazarević – advokat PU „Lokal pres“, Sanja Stanković – predstavnica OEBS, predstavnik lokalne uprave Grada Kruševca, Dejan Crnomarković – predstavnik Komisije za dodelu sredstava za informisanje građana u Kruševcu, i moderator Snežana Milošević, generalna sekretarka PU „Lokal pres“.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.