ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Округли сто „Локал преса“ у Крушевцу: ЈАВНИ ИНТЕРЕС У ТРОУГЛУ OCD-МЕДИЈИ-ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ

LP-logoПословно удружење асоцијације локалних и независних медија „Локал прес“ у Крушевцу у  четвртак 14. маја организује Округли сто на тему „Јавни интерес у троуглу: OCD – медији – локалне управе“. Округли сто ће бити фокусиран на улози локалних OCD у одређивању јавног интереса грађана, као и на учешћу и контроли квалитета информисања које се реализује из средстава намењених информисању грађана у локалним срединама.

civilУ наредном периоду од великог значаја је учешће локалних организација цивилног друштва у одређивању и дефинисању јавног интереса грађана у малим срединама, у препознавању могућности за заједничко деловање у сарадњи са медијима и локалним управама у циљу што бољег информисања грађана у оквиру Закона о информисању и медијима.

Теме округлог стола ће поред препознавања могућности које даје Закон о информисању и медијима за активно учешће локалних OCD, бити усмерене и на досадашња искуства и недоумице око имплементирања пројектног финансирања у првој половини 2015. Године.

278233_oebs-2logo_origОкругли сто „Јавни интерес у троуглу: ОЦД – медији – локалне управе“ је први од пет планираних у оквиру пројекта „Правна помоћ Локал прес“ који је финансиран од стране Civil Rights Defenders.

Учесници Округлог стола су: Ивана Ранђеловић – представница Civil Rights Defenders, Драган Лазаревић – адвокат ПУ „Локал прес“, Сања Станковић – представница OEBS, представник локалне управе Града Крушевца, Дејан Црномарковић – представник Комисије за доделу средстава за информисање грађана у Крушевцу, и модератор Снежана Милошевић, генерална секретарка ПУ „Локал прес“.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *