ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

„Искуство мере“ у Универзитетској библиотеци у Вашингтону: КЊИГА ПОСВЕЋЕНА ПРОФЕСОРУ ДР ЗДРАВКУ КУЧИНАРУ

 

2 (2) Један од приређивања ове књиге, и један од аутора прилога је наш суграђанин, сарадник и колумниста Паланачких новина,  Владимир Ђурђевић, уз проф. др Зорана Кинђића из Београда

 

 Књига „Искуство мере“, чији су саиздавачи, осим „Филозофске комуне“ и „Досије студио“ из Београда, ИГП „Ескић и Миљковић“ и Графички студио „Print Shop“ из Смедеревске Паланке, увршћена је у фундус велике Универзитетске библиотеке у Вашингтону.

Ова монографија, посвећена професору Филозофског факултета у Београду, др Здравку Кучинару, садржи 25 оригиналних научних и стручних прилога, на енглеском, немачком и српском језику. Један од приређивања ове књиге, и један од аутора прилога је наш суграђанин, сарадник и колумниста Паланачких новина,  Владимир Ђурђевић, уз проф. др Зорана Кинђића из Београда.

2 (1)Књига „Искуство мере“ недавно је промисана у Римској дворани Библиотеке града Београда, пред стручним аудиторијумом, а њени приређивачи су о овој монографији говорили у посебним тематским емисијама Јавног сервиса Србије.

Књига „Искуство мере“ недавно је доживела и своје друго издање, у тврдом повезу, а тираж ове публикације нашао се у такозваном обавезном откупу Министарства културе, тако да ће примерак књиге доћи у све значајније библиотеке у Србији.

Осим садржаја, стручна јавност је посебно похвалила и графичка решења, која потписује, такође наш суграђанин, Ненад Станојевић.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *