ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Интервју

Ђорђе Мајсторовић – бивши Напредњак сада самостални одборник: ПРОТИВ НЕКТАРИЈЕВИЋА ЋУ И КАПОМ И ШАКОМ

Djordje Majstorovic– Када је реч о Вучићу и Николићу, ја ћу гласати за њих и даље, као што сам то чинио протеклих 15 година, али на локалу ћу се борити против, јер то није Вучићева политика – истиче наш саговорник

 

У актуелном сазиву Скупштине општине Смедеревска Паланка, Ђорђе Мајсторовић је најактивнији одборник. Без премца. Готово на сваком заседању локалног парламента Ђорђе је бранио ставове своје странке, критиковао, предлагао, одговарао на реплике. Па ипак, одлуком страначких органа, Мајсторовић је, заједно са Бошком Војновићем, редовним универзитетским професором – искључен из СНС-а.

О разлозима искључења били смо у прилици да понешто чујемо на последњој седници СО. Ђорђев тадашњи наступ, као и реакција његових некадашњих страначких колега, оставили су, међутим, мноштво недоумица.

О свему томе разговарали смо у башти Мајсторовића, за коју њен домаћин тврди да је била место на коме су вођени многи значајни политички разговори. Из обимног разговора, овом приликом, преносимо само неке, по нашем мишљењу посебно занимљиве моменте, остављајући могућност да други делови разговора буду објављени у неком од наредних бројева нашег листа.

Паланачке: Иако сте познати као бритки полемичар, и ватрени бранилац ставова СНС-а, Ви сте ипак искључени из ове партије. Шта је суштински разлог за такву одлуку? Како је тако нешто могло да се догоди?

IMG_0801Ђорђе Мајсторовић: Знате како је то могло да се догоди!? Ја сада не желим да говорим лоше о Српској напредној странци, о којој и данас мислим све најбоље. Али то не могу да кажем за људе из овог Општинског одбора, са којима сам се мимоишао. Пре свега са повереником, др Дејаном Нектаријевићем. Нећу да се користим лажима, говорићу само чињенице. Он се користи лажима, и гледао је само како мене да склони. Ја сам му био трн у оку. Пре неких годину дана, пре избора, ја сам схватио шта он смера, и зато смо се разишли. Изборе сам радио као црнац. Обишао сам више сигурних гласова неко цео Општински одбор. Чекао сам само да се заврше избори да бих могао да испољим тај свој револт против Дејана. Да то саопштим, када неко дође из Београда. То сам и урадио. А мој револт је изазван на следећи начин: били смо на једној слави у Влашком Долу. Било је тамо 10 до 15 наших чланова. И негде око пола један ноћу Дејан је, а није био пијан, рекао да ми треба да се странци финансијски одужимо. Ја сам помислио, пошто имамо две-три хиљаде чланова, да треба да скупимо чланарину, 70-80 одсто, и да те паре пошаљемо у странку. Међутим, он је на то рекао: „Не чланарина, него када дођемо на власт, треба да склонимо већу количину новца да пошаљемо у странку“.

Паланачке: Пара из општинског буџета?

Ђорђе Мајсторовић: Да, из буџета. На то смо се ја, и два моја другара, Радослав Симић и Преда, звани Дон Жуан, запрепастили. Нисмо могли да се опасуљимо, шта он то каже. На тој слави је био присутан и господин Бабић, који је сада саветник директора Болнице. То је десна рука Нектаријевића. Тај Бабић нам је рекао – немој да се секирате, ја сам махер за финансије, ја три пута кад преместим паре, нико не може да им уђе у траг. Е па ја у Српску напредну странку нисам ушао због тога, због таквих радњи, него сам ушао надајући се да ће та странка да промени живот у овој држави, да учини нешто боље за грађане. Био сам присутан на свим митинзима, на којима сам слушао Вучића и Тому, и подржавао, и држао се тога што они кажу. Тако да ме је ово изененадило. Јер Вучић је причао увек да нећемо као они, да ћемо другачије да радимо. А шта ово значи?. Да извините, „да сјаши Курта и да узјаши Мурта“. Јер, Нектаријевић планира не само једног другара из Београда да доведе, не само Бабића, него тројицу. Он од како је дошао у Паланку стално говори – ми немамо кадар у СНС-у у Паланци. А ми имамо супер кадар. Имамо 300 факултетски образованих људи, али они не могу да дођу до изражаја. Ја сам био председник Месног одбора Центар, најбољег одбора, који има 70 факултетски образованих људи. Ми смо лепо сарађивали, и у свему смо били први. Ја нисам од људи тражио само да дижу руку, него да учествују у дискусијама, да дају  савете, сугестије, све то. Има ту стручних и паметних људи, који су некада руководили фирмама. Само је наш Месни одбор могао да да руководство општине, и да се не стиди. А то је Дејану сметало. Јер он је желео да доведе његове другаре. Није њега повукло то што он воли Паланку, него он тамо у Београду ништа није радио. Држи, као, неку ординацију, али нека документује да ли је та ординација пријављена и легална. Не може он да пет дана недељно буде овде и да држи ординацију. Њега је интересовало само то да се негде ухлеби, да се ухлеби са дебелим парама. И зато је желео да уђе у локалну самоуправу. И да не ради поштено, како то Српска напредна странка тражи, како то тражи господин Александар Вучић, него на своју руку.

Паланачке: А шта је са претходним координатором? Зар није и он био оптуживан за сличне ствари?

IMG_0794Ђорђе Мајсторовић: Ми знамо шта се прича о претходном координатору Алексићу из Панчева, који је био овде 2012. године, да је он себе солидно уновчио.  А господин Нектаријевић сада има покриће и од овог координатора. Имао је он покриће и од претходних координатора, од господе Туцаковића и Топаловића. А сада има још боље покриће, јер садашњи координатор, Александар Јокић, је његов другар из Општинског одбора на Чукарици.

Паланачке: На последњем заседању Скупштине било је размене реплика између Вас и неких ваших дојучерашњих страначких колега. И ту се помињао новац?

Ђорђе Мајсторовић: То је било између мене и Марка Вемића. То је дечко, одборник, представник Месног одбора Селевац који је сам изјавио, када је овде био господин Радомир Николић, да је дао 500 евра за штампање оних флајера, на којима је Кена на слици са парама. Он јесте дао координатору 500 евра, а тај координатор је као на основу тих 500 евра штампао те флајере. Зато је Марко био на осмом месту као кандидат за одборника. Зато је Марко и дошао да буде у „Микуљи“ помоћник директора за интерну контролу. Зато је Марко добио плату 39 хиљада, па тражио да се она повећа на 49 хиљада. А Марко има диплому трговца коју је купио у Бања Луци. То знају људи преко чијег је факса ишло све то. Он има само основну школу, али био је заштићен преко координатора, у то време када смо били у власти, господина Алексића. Марко је припао делу „Микуље“ који иде у стечај, да би био премештен у „Пијаце, зеленило и чистоћу“. Да би Марко наплатио старе плате, узео две приколице. Што није као руководилац пустио прво раднике, да они наплате своје плате, јер он је примао 50 хиљада, а они 20 хиљада? Он се први изјаснио за искључење из странке Бошка Војновића и мене, јер је он, како каже, прави Напредњак, а ми нисмо Напредњаци!

Паланачке: А шта формално стоји, какво је образложење за ваше искључење из СНС-а?

IMG_0793Ђорђе Мајсторовић: Пише да се нисам залагао за Српску напредну странку, него за личне интересе, и да сам радио против својих страначких колега. Када сам прочитао ово образложење на седници СО, ја сам се, у шали, извинио Ђури, Пери, Живку и Кени – јер нисам знао да су они моја странка. А ја сам у ствари поштовао све ставове СНС-а. Све.

Паланачке: Другим речима, Ви сте искључени због тога што сте били принципијелни?

Ђорђе Мајсторовић: Да.

Паланачке: Рекли сте малопре да сте разочарани у руководство локалног СНС-а, и да то што они раде није Вучићева политика. Да ли искрено верујете да је ситуација другачија у врху СНС-а?

Ђорђе Мајсторовић: Када је реч о Вучићу и Николићу, ја ћу гласати за њих и даље, као што сам то чинио протеклих 15 година, али на локалу ћу се борити против, јер то није Вучићева политика. Вучић је и пре неки дан у новинама рекао да се јави у којој се то локалној самоуправи траже паре за странку. Многи моји другари из СНС-а су ме звали, и молили да пошаљем у Београд све што знам, али ја тиме не желим да се бавим. Додуше, Бошко и ја смо били у странци, горе. То је и убрзало наше искључење. Били смо код човека, који је изнад садашњег координатора, и он је рекао да ће да нас заштити. Изнели смо све чињенице, и он је рекао да ће да дође. Због чега није дошао и чиме је био спречен, ја то не знам. Љут сам на господина Радомира Николића, јер је све ово, од речи до речи, чуо на Општинском одбору. То је било још 8. августа, и он је требало да још тога дана, или те вечери, то рашчисти са мном, или са Дејаном, јер то су биле крупне речи, то што сам ја изнео.

Паланачке: А шта је на све то рекао Нектаријевић?

Ђорђе Мајсторовић: Он је само ћутао.

Паланачке: На који начин ћете наставити своје деловање у Скупштини општине?

Ђорђе Мајсторовић: Наставићу као самостални одборник. И даље ћу бити опозиција. А за следеће изборе планирамо да правимо групу грађана. Да нађемо праве људе, који нису везани, који нису продани. Али, против Нектаријевића, радићу и шаком и капом. На локалним изборима у децембру нећу бити за Српску напредну странку, него ћу бити у групи грађана. Ни у једну странку не идем. Опет ћу са др Николом Грујићем, и сада ћемо, надам се да прођемо још боље него 2008. године. Има много квалитених људи из СНС-а који ће да пођу са мном и са Бошком. То се већ види. Отишао је мали Бојан, из Церовца. Он је једини био против мог искључења. А излазе још многи. Види се и по Месном одбору „Центар“. Сада је на изборима било њих четрдесет троје, а код мене је на обичан састанак долазило по педесет, и више.

Паланачке: И шта ће бити ваш политички програм. На који начин, по вашем мишљењу овде може да буде боље?

IMG_0798Ђорђе Мајсторовић: Знате шта. Нема везе колики су дугови, ако су на власти стручни и поштени људи. Више поштени, него стручни. И у немаштини, уз поштен рад, мора да се иде, макар мало на боље. Ја сам тридесет година приватник, и то добро знам. Ако поштено радиш, мораш да напредујеш. А ако буде Нектаријевић склањао из буџета за странку, или за себе, онда ће они да се једног дана покупе и врате за Београд, а шта нама остаје?

Паланачке: Вас, као одборника, уважавају и ваши политички противници, представници владајуће коалиције. Мислите ли да они препознају принципијелност Вашег деловања?

Ђорђе Мајстпровић: Знате шта, ја не могу да кажем да је све лоше што је ова власт урадила. Ја сам у политку ушао за добро овог града. Ја други град немам. Мој циљ је да допринесем бољитку овог града. Рецимо, ја сам предложио на заседању СО да се узме кредит за завршетак пројекта увођења грејања у школу „Гоша“. Због тога су ме поједини осуђивали, али шта је добро за град, ја ћу то увек да предложим или подржим.

Паланачке: Како се припремате за седнице Скупштине општине?

Ђорђе Мајсторовић: Узмем материјал, па га читам и проучавам, целу ноћ. Ми смо на пример том Марку Вемићу и другим одборницима, писали шта да говоре и питају на седницама. Али он није смео да се јави. Е сада ће морати, јер ћу да га прозивам.

 

К. Миланов

 

Антрфиле 1

Бошко је искључен због рада у Комисији о „Водоводу“

 

Сећате ли се када сам после поплаве изашао за говорницу и рекао да ме не интересује ко је која странка, дај да видимо ко и шта може да помогне, за овај „Водовод“, јер нама, Паланчанима треба вода. И тада је Бошко изабран у ону комисију, да се процени стање у „Водоводу“. Због тога је њега Нектаријевић предложио за искључење.

 

Антрфиле 2

Нисмо могли да се опасуљимо шта прича Нектаријевић

 

IMG_0803Били смо на једној слави у Влашком Долу. Било је тамо 10 до 15 наших чланова. И негде око пола један ноћу Дејан је, а није био пијан, рекао да ми треба да се странци финансијски одужимо. Ја сам помислио, пошто имамо две-три хиљаде чланова, да треба да скупимо чланарину, 70-80 одсто, и да те паре пошаљемо у странку. Међутим, он је на то рекао: „Не чланарина, него када дођемо на власт, треба да склонимо већу количину новца да пошаљемо у странку“.

На то смо се ја, и два моја другара, Радослав Симић и Преда, звани Дон Жуан, запрепастили. Нисмо могли да се опасуљимо, шта он то каже. На тој слави је био присутан и господин Бабић, који је сада саветник директора Болнице. То је десна рука Нектаријевића. Тај Бабић нам је рекао – немој да се секирате,  ја сам махер за финансије, ја три пута кад преместим паре, нико не може да им уђе у траг. Е па ја у Српску напредну странку нисам ушао због тога, због таквих радњи, него сам ушао надајући се да ће та странка да промени живот у овој држави, да учини нешто боље за грађане.

 

Антрфиле 3

Опет ћу са др Николом Грујићем

 

Опет ћу са др Николом Грујићем, и сада ћемо, надам се да прођемо још боље него 2008. године. Има много квалитених људи из СНС-а који ће да пођу са мном и са Бошком. То се већ види. Отишао је мали Бојан, из Церовца. Он је једини био против мог искључења. А излазе још многи. Види се и по Месном одобору „Центар“. Сада је на изборима било њих четрдесет троје, а код мене је на обичан састанка долазило по педесет, и више.

 

Антрфиле 4

Ја други град немам

 

Ја сам у политику ушао за добро овог града. Ја други град немам. Да допринесем бољитку овог града. Рецимо, ја сам предложио на заседању СО да се узме кредит за завршетак пројекта увођења грејања у школу „Гоша“. Због тога су ме поједини осуђивали, али шта је добро за град, ја ћу то увек да предложим или подржим.

 

15 thoughts on “Ђорђе Мајсторовић – бивши Напредњак сада самостални одборник: ПРОТИВ НЕКТАРИЈЕВИЋА ЋУ И КАПОМ И ШАКОМ

 • Ajte, molim Vas! Lovačke priče „mokre“ braće! Sve argumente stekao u „sitne“ sate za kafanskim stolom! Palankooooooo!

  Reply
 • Pametnica

  I sad je rešio da progovori?Zašto tek sada?Zašto se o tome nije pričalo odmah posle tog Vlaškog Dola nego sada kad nisu ista priča?Ako se sve ovo znalo i šta se čekalo do sada da se ovakve gluposti objave?Meni je sve ovo mnogo ružno i govori upravo o davaocu itervjua.

  Reply
 • Ovo je blaćenje dojučerašnjih kolega i najboljih drugara i ne znam da li uopšte treba komentarisati!Sramno je to!

  Reply
 • Ko gubi ima pravo da se ljuti,ne iskljucuju se ljidi tek tako iz stranke nego se to duze vreme prati i na kraju se presece a ovaj gospodin neka napravi stranku pa lepo nek izadje na izbore sam.

  Reply
 • Ovaj čovek govori o sebi samom, da ima imalo obraza i poštovanja, stideo bi se svojih reči (laži). Suvišan je svaki komentar.

  Reply
 • Ovakvi ljudi kao što je Majstorović, nikome ne trebaju, što dalje! Počistimo bagru.

  Reply
 • Pre će biti da je Majstorović izgubio sve šanse da sa svojim prijateljima iz SPS-a pravi kombinacije pa se sad sveti tako što izmišlja kojekakve budalaštine i nepostojeće događaje. Bolje mu je da ne izlazi iz kanala u kome je i odrastao, nije za njega politika, ništa on to ne razume.

  Reply
 • Pametnica

  Čudi me da do sada nije bilo za prijaviti ništa vezano za stranačke kolega,a evo sada čitamo svašta nešto,naravno ružno.Zar nije trebalo da sve to kaže dok je još bio član stranke,a ne da sada kad je izbačen blati svoje dojučerašnje kolege i bivše drugare!

  Reply
 • Što ne prijaviste odmah ovo (kako kažete i ako je istinito u promilima) sramno ponašanje raznih gore navedenih bivših kolega? Zar se taj Vlaški Do nije dogodio dok ste još bili član stranke?Što ste tada ćutali? Verovatno u intresu stranke,zar ne? Da,znam,bilo je to u interesu Palančana sigurno!

  Reply
 • E sad odjednom sve ti to znas. Pre bih rekao da radis na svojoj promociji, sad pred izbore!

  Reply
 • E divnog li cuda, da uvek po nekom nepisanom zakonu, uvek kada nije nesto vise negde, bilo da je rec o politici, novinarstvu, tek nakon odlaska iz tih sfera on pricaju o tom stvarima. PA da je tako sto nisi pisao ili pricao o tome dok si bio…nego pazi..gle fore sada pises o tome. Djole, znamo, evo izbora, mora neki lokalni Tomislav da se ndaje kao prethodni put za izbore!

  Reply
 • Атаман (лично)

  Ја вас другари БОТићи не познајем, ви сте као неки нови!? :) Што се мене тиче, једини имам ексклузивно право да се шалим са Мустаћ Жоржом, ви немате ту слободу. Дакле, све из овог интервјуа, без обзира на тендециозност новинарских питања, је истина. Уместо дискредитације, позабавите се изреченим, а за шта постоје сведоци. Већина вас је у данашњим новинама окарактерано као „организоввана криминална група“ под диригентском палицом Славише Мићановића – Мићуна. Штета што се ове „жуте“ новине тиме не позабаве. Ваљда имају преча посла око извештавања са фудбалских утакмица 2 засеока, јер и их за то плаћају. Но, да резимирамо: НЕ ДИРАЈТЕ МИ ЂОЛЕТА ИЛИ ЋУ ДА ВАС ПОГАСИМ! И нема ту ОВО – ОНО.

  Reply
 • Još ličnije, briga me za to što si ti umislio da si! Da mu nisi žena, pa da imaš ekskluzivno pravo? Ne može čovek ni lični stav nigde da iznese, a da ga intelektualni slabići ne nazovu botom ili kako već! I baš zato, još ličnije komentarišemo, OVO-ONO Kena style-a nam je DOSTA!

  Reply
 • Atman (lično)

  Umislio!? A kad vas sve do jednog BOT-a blokiram, onda me molite i kukate. Vidi ovako, te fore BOT-ovske prodaj Slaviši Mićanoviću – Mićunu, koji te obučio da vest ,koja se tiče kritike trenutnog rukovodstva lokalnog SNS-a, zloupotrebljavaš i omalovažavaš pominjući odlazećeg predsednika Opštine. Čim ubaciš Kenana, BOT si! Zašto niko ne dematuje izrečeno? Zato što ima svedoka BOT-u neopevani. Čak i u ovom sazivu O.O. ljudi znaju da je sve istina. E, sad… kako se od istine odbraniti, to je druga tema. Kada domaćin i zanatlija kao što je Musać Žorž nešto kaže, to ima težinu, a kada BOT pod pseudonimom „greening“ trpa komentare, to je BOTOVANJE. Shvataš li ti da si plaćen da lažeš i širiš laži?

  Reply
 • Atаman (lično)

  Ua „sendvič-komentatori“! :)

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *