Opštinska organizacija penzionera spremno dočekala zimu

Opštinska organizacija penzionera tokom novembra završila je isporuku ogreva svojim  abonentima. Obezbeđeno je plaćanje u osam mesečnih rata. Isporučeno je oko 750 metara drva i 2.300 tona uglja. Po završetku isporuke pristupilo se planovima za novu nabavku, pa je već 1. decembra sklopljen ugovor za sledeću zimu po još povoljnijim uslovima. Upis i prijavljivanje je u toku.

-Po dogovoru sa dobavljačem  davaćemo ogrev ovoga puta na deset mesečnih rata – kaže predsednik OOP Slobodan Pantić. – Isporuka ogreva će krenuti od marta sledeće godine. Pozivam penzionere da se prijave što pre kako bi ostvarili olakšice plaćanja u ratama. Zadovoljni smo prošlogodišnjim učinkom i nadamo se da ćemo i za sledeću godinu imati veliko interesovanje. Količina isporučenog ogreva je u okvirima naših potreba i proseka, sa tendencijom porasta, što nas posebno raduje jer smo ove godine imali konkurenciju od strane drugih udruženja.

Cena ogreva za sledeću godinu je, ističe Pantić, skoro ista; bukovina je 4.500 din/m, a ugalj iznosi 6.500 din/t. što je  nepromenjeno u odnosu na prošlu godinu. Samo cena  cerovine je za 100 dinara viša i iznosi 4.300 din/m. Takođe, svi oni kojima treba ogrev za zimu koja je u toku, koji se nisu na vreme upisali ili imaju potrebe za dodatnom količinom ogreva, mogu to učiniti sada. Ogrev će novoprijavljeni dobiti odmah, a plaćanje će izvršiti u četiri mesečne rate.

Pored toga, u organizaciji se obavljaju redovne aktivnosti pružanja usluga merenja količine šećera u krvi i pritiska zainteresovanim članovima. Zbog teške ekonomske situacije, smanjene su humanitarne aktivnosti, a savet Opštinske organizacije  penzionera doneo je odluku da se članarina sa dosadašnjih 150 din. poveća na 200 din. godišnje.

-Smatramo da je tih 50 dinara značajno za organizaciju, a da ne utiče na opterećenje kućnog budžeta penzinera i to je bio razlog što se savet odlučio na ovaj korak – naglašava Pantić.

Palanački penzioneri, pored navedenih aktivnosti, jednom mesečno organizuju druženja u svom klubu. Cena ovakvih okupljanja je obično 250 dinara, a za to penzioneri imaju po jedno piće, peciva, dobru muziku i garantovano lep provod.

-Pored tih druženja, ove godine organizujemo i svečani doček Nove godine u sali našeg kluba – nastavlja Pantić. – 31. decembra, sa početkom u 20 časova, uz kvalitetno jelo i piće i odličnu muziku, proslavićemo novogodišnju noć. Uplata je 900 dinara. Smatramo da to nije mnogo za jednu ovakvu proslavu. Broj mesta zbog prostora je ograničen na 70-ak, pa pozivam zainteresovane da se prijave. Takođe, čestitao bih svim penzionerima Novu godinu, poželeo puno zdravlja, sreće, a penzije su takve kave jesu; borićemo se sa tim što imamo. Pozivam penzionere da dođu u našu organizaciju i da se učlane da budemo veći i jači.

D.V.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.