ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Општинска организација пензионера спремно дочекала зиму

Општинска организација пензионера током новембра завршила је испоруку огрева својим  абонентима. Обезбеђено је плаћање у осам месечних рата. Испоручено је око 750 метара дрва и 2.300 тона угља. По завршетку испоруке приступило се плановима за нову набавку, па је већ 1. децембра склопљен уговор за следећу зиму по још повољнијим условима. Упис и пријављивање је у току.

-По договору са добављачем  даваћемо огрев овога пута на десет месечних рата – каже председник ООП Слободан Пантић. – Испорука огрева ће кренути од марта следеће године. Позивам пензионере да се пријаве што пре како би остварили олакшице плаћања у ратама. Задовољни смо прошлогодишњим учинком и надамо се да ћемо и за следећу годину имати велико интересовање. Количина испорученог огрева је у оквирима наших потреба и просека, са тенденцијом пораста, што нас посебно радује јер смо ове године имали конкуренцију од стране других удружења.

Цена огрева за следећу годину је, истиче Пантић, скоро иста; буковина је 4.500 дин/м, а угаљ износи 6.500 дин/т. што је  непромењено у односу на прошлу годину. Само цена  церовине је за 100 динара виша и износи 4.300 дин/м. Такође, сви они којима треба огрев за зиму која је у току, који се нису на време уписали или имају потребе за додатном количином огрева, могу то учинити сада. Огрев ће новопријављени добити одмах, а плаћање ће извршити у четири месечне рате.

Поред тога, у организацији се обављају редовне активности пружања услуга мерења количине шећера у крви и притиска заинтересованим члановима. Због тешке економске ситуације, смањене су хуманитарне активности, а савет Општинске организације  пензионера донео је одлуку да се чланарина са досадашњих 150 дин. повећа на 200 дин. годишње.

-Сматрамо да је тих 50 динара значајно за организацију, а да не утиче на оптерећење кућног буџета пензинера и то је био разлог што се савет одлучио на овај корак – наглашава Пантић.

Паланачки пензионери, поред наведених активности, једном месечно организују дружења у свом клубу. Цена оваквих окупљања је обично 250 динара, а за то пензионери имају по једно пиће, пецива, добру музику и гарантовано леп провод.

-Поред тих дружења, ове године организујемо и свечани дочек Нове године у сали нашег клуба – наставља Пантић. – 31. децембра, са почетком у 20 часова, уз квалитетно јело и пиће и одличну музику, прославићемо новогодишњу ноћ. Уплата је 900 динара. Сматрамо да то није много за једну овакву прославу. Број места због простора је ограничен на 70-ак, па позивам заинтересоване да се пријаве. Такође, честитао бих свим пензионерима Нову годину, пожелео пуно здравља, среће, а пензије су такве каве јесу; борићемо се са тим што имамо. Позивам пензионере да дођу у нашу организацију и да се учлане да будемо већи и јачи.

Д.В.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *