ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Општинска организација пензионера већ реализује план за 2016. годину: У АКЦИЈЕ БЕЗ ПРЕДАХА

IMG_1766-Испоручено 1.400 тона угља и око 700 кубика дрва, а почео и упис за набавку огрева за наредну сезону

 

Општинска организација пензионера успешно је окончала ову и већ реализује план рада за 2016. годину. За своје чланове, пре истека календарске године, обезбедила је близу 1.400 тона угља и скоро 700 кубика дрва за текућу грејну сезону. Реализацији овог програмског задатка на руку је ишло и релативно топло време тако да је пре петнаестак дана завршена комплетна  испорука огрева. У тој акцији нема паузе тако да се већ уговара набавка огрева за наредну сезону. Ових дана почео је упис заинтересованих за 2016. годину, а оно што је у свему овоме веома битно управо је чињеница да су цене дрва и угља остале исте.

Огрев се и надаље чланству даје на осам месечних рата. За разлику од ранијих у Новој години упис ће се вршити до маја месеца. Због тога из Општинске пензионерске организације апелују на своје чланство да не оклевају, већ да дођу и пријаве своје потребе за огревом у наредној  сезони. Ово је услов, не само да се наручени угаљ и дрва исплате на време, већ и да све то добију најдаље до половине наредне године.

У току су припреме за дочек Нове године. Дочек ће бити у просторији ове Организације, односно у Клубу пензионера. Све ће ићи у режији Општинске организације, па је зато цена нижа него на другим местима. Провод у најлуђој ноћи кошта само 700 динара, а они који се одлуче за овај аранжман треба да се пријаве, пошто је број места ограничен на 70 особа. Половина тог капацитета је попуњена још 9. децембра.

-Ми смо релативно задовољни оним што смо учинили у години на измаку – предочава Слободан Пантић, председник Општинске организације пензионера. – Трудили смо се, да у границама наше моћи, олакшамо колико толико живот нашим члановима. Ангажовали смо се на више поља, од набавке огрева и намирница, па и на хуманитарним акцијама. Ове године, на жалост, обезбедили смо само стотину пакета животних намирница за наше најугроженије чланове. Првенствено је то ишло из наших средстава, а део нам је обезбедила и локална самоуправа.

IMG_1765Успех је забележен и на плану културно-забавних активности. Остварени су запажени резултати, посебно музичко-фолкорне секције, чији су чланови давали програме у домовима за стара лица, али и на другим местима. Током године у сали Градског позоришта изведен је и пригодан програм за Дан Општинске организације пензионера.

Добре резултате забележила је и Спортска секција, посебно шаховска екипа. Канцеларију председника краси 19 пехара, који су освојени у последњих четири – пет година. Шахисти су на свим такмичењима најчешће освајали прво или друго место.

-Активно делујемо и на другим пољима – износи председник Пантић.- Имамо колективно осигурање које кошта 210 динара, а ако дође до смртног случаја породици се исплаћује 30.000  динара. Осигурање је активност коју у наредном периоду треба да ширимо. Позивам пензионере да дођу код нас и осигурају се. Ово осигурање траје 10 година, после чега се уговор продужава. У своје и име наше Организације поздрављам пензионере и оне који још то нису с најлепшим жељама да новогодишње празние проведу у здрављу и весељу.

Д. Јанојлић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *