Opštinska organizacija penzionera već realizuje plan za 2016. godinu: U AKCIJE BEZ PREDAHA

IMG_1766-Isporučeno 1.400 tona uglja i oko 700 kubika drva, a počeo i upis za nabavku ogreva za narednu sezonu

 

Opštinska organizacija penzionera uspešno je okončala ovu i već realizuje plan rada za 2016. godinu. Za svoje članove, pre isteka kalendarske godine, obezbedila je blizu 1.400 tona uglja i skoro 700 kubika drva za tekuću grejnu sezonu. Realizaciji ovog programskog zadatka na ruku je išlo i relativno toplo vreme tako da je pre petnaestak dana završena kompletna  isporuka ogreva. U toj akciji nema pauze tako da se već ugovara nabavka ogreva za narednu sezonu. Ovih dana počeo je upis zainteresovanih za 2016. godinu, a ono što je u svemu ovome veoma bitno upravo je činjenica da su cene drva i uglja ostale iste.

Ogrev se i nadalje članstvu daje na osam mesečnih rata. Za razliku od ranijih u Novoj godini upis će se vršiti do maja meseca. Zbog toga iz Opštinske penzionerske organizacije apeluju na svoje članstvo da ne oklevaju, već da dođu i prijave svoje potrebe za ogrevom u narednoj  sezoni. Ovo je uslov, ne samo da se naručeni ugalj i drva isplate na vreme, već i da sve to dobiju najdalje do polovine naredne godine.

U toku su pripreme za doček Nove godine. Doček će biti u prostoriji ove Organizacije, odnosno u Klubu penzionera. Sve će ići u režiji Opštinske organizacije, pa je zato cena niža nego na drugim mestima. Provod u najluđoj noći košta samo 700 dinara, a oni koji se odluče za ovaj aranžman treba da se prijave, pošto je broj mesta ograničen na 70 osoba. Polovina tog kapaciteta je popunjena još 9. decembra.

-Mi smo relativno zadovoljni onim što smo učinili u godini na izmaku – predočava Slobodan Pantić, predsednik Opštinske organizacije penzionera. – Trudili smo se, da u granicama naše moći, olakšamo koliko toliko život našim članovima. Angažovali smo se na više polja, od nabavke ogreva i namirnica, pa i na humanitarnim akcijama. Ove godine, na žalost, obezbedili smo samo stotinu paketa životnih namirnica za naše najugroženije članove. Prvenstveno je to išlo iz naših sredstava, a deo nam je obezbedila i lokalna samouprava.

IMG_1765Uspeh je zabeležen i na planu kulturno-zabavnih aktivnosti. Ostvareni su zapaženi rezultati, posebno muzičko-folkorne sekcije, čiji su članovi davali programe u domovima za stara lica, ali i na drugim mestima. Tokom godine u sali Gradskog pozorišta izveden je i prigodan program za Dan Opštinske organizacije penzionera.

Dobre rezultate zabeležila je i Sportska sekcija, posebno šahovska ekipa. Kancelariju predsednika krasi 19 pehara, koji su osvojeni u poslednjih četiri – pet godina. Šahisti su na svim takmičenjima najčešće osvajali prvo ili drugo mesto.

-Aktivno delujemo i na drugim poljima – iznosi predsednik Pantić.- Imamo kolektivno osiguranje koje košta 210 dinara, a ako dođe do smrtnog slučaja porodici se isplaćuje 30.000  dinara. Osiguranje je aktivnost koju u narednom periodu treba da širimo. Pozivam penzionere da dođu kod nas i osiguraju se. Ovo osiguranje traje 10 godina, posle čega se ugovor produžava. U svoje i ime naše Organizacije pozdravljam penzionere i one koji još to nisu s najlepšim željama da novogodišnje praznie provedu u zdravlju i veselju.

D. Janojlić

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.