Nove odluke Vlade Srbije: OTVARAJU SE ZELENE PIJACE

Vlada Srbije donela je odluke o ublažavanju određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa Kovid-19, pa je od utorka, 21. aprila dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Takođe, od srede 22. aprila biće otvorene i zelene pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa.

Tim povodom komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik Opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, saopštio je da će za sve prodavce i zakupce na Zelenoj pijaci biti obezbeđena odgovarajuća oprema, što podrazumeva maske i rukavice.

– Svim zakupcima tezgi u narednom periodu, a to podrazumeva broj dana koliko Zelena pijaca nije radila, neće se naplaćivati zakup. Dezinfekcija Zelene pijace će se vršiti svaki dan, kao i sve mere predostrožnosti u sprečavanju širenja korona virusa – istakao je Vučen.

On je, takođe, apelovao na  sve prodavce i kupce da se strogo pridržavaju svih preporučenih mera koje će se i ubuduće  sprovoditi.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.