ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Нове одлуке Владе Србије: ОТВАРАЈУ СЕ ЗЕЛЕНЕ ПИЈАЦЕ

Влада Србије донела је одлуке о ублажавању одређених мера у вези са спречавањем ширења вируса Ковид-19, па је од уторка, 21. априла дозвољен рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом…

Такође, од среде 22. априла биће отворене и зелене пијаце, на отвореном и затвореном простору, уз обавезну примену свих мера заштите против ширења корона вируса.

Тим поводом командант Штаба за ванредне ситуације и председник Општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, саопштио је да ће за све продавце и закупце на Зеленој пијаци бити обезбеђена одговарајућа опрема, што подразумева маске и рукавице.

– Свим закупцима тезги у наредном периоду, а то подразумева број дана колико Зелена пијаца није радила, неће се наплаћивати закуп. Дезинфекција Зелене пијаце ће се вршити сваки дан, као и све мере предострожности у спречавању ширења корона вируса – истакао је Вучен.

Он је, такође, апеловао на  све продавце и купце да се строго придржавају свих препоручених мера које ће се и убудуће  спроводити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *