Praznik Svetog Save u Azanji

Savindan u Azanji 2015 (73)Praznik Svetog Save je i u Azanji svečano proslavljen. Proslavljanje je započelo u azanjskom hramu Svetom liturgijom, koju su služili Dragiša Jelić, protojerej-stavrofor i Dejan Nenadović, jerej. Na Sv. Bogosluženju je pevao Dečiji crkveni hor „Sv. Vračevi“, predvođen veroučiteljem. Hram je bio ispunjen decom i njihovim roditeljima. Nakon, pročitane poslanice, Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog Gospodina Jovana i Sv. Savindan u Azanji 2015 (68)pričešća, sveštenici su prerezali slavski kolač sa najmlađom decom, odnosno sa azanjskim predškolcima i njihovim vaspitačicama. Potom su podeljeni svetosavski paketići svoj prisutnoj deci, dar Crkvene opštine Azanja.

Proslavljanje je nastavljeno u prostorijama azanjske škole gde je, takođe, prerezan slavski kolač. Prisutnima se sa nekoliko biranih reči obratio otac Dejan čestitajući praznik, Savindan u Azanji 2015 (36)naglasivši značaj i veličinu Sv. Save za sve đake, nastavnike i pravoslavne vernike.

Usledila je svečana Svetosavska akademija koju su pripremili učenici Osnovne škole „Radomir Lazić“ sa svojim veroučiteljem. U samoj akademiji je učestvovalo oko 30 učenika svih razreda.

 

D. Ž.

You may also like...

1 Response

  1. 27 januara, 2016

    […] Vest o našoj proslavi preneli su i portali Srpske patrijaršije, Eparhije Šumadijske i Blog Palanačkih novina. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.