ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Привредна делегација Алжира посетила Институт „Гоша“

6854644_origУ организацији Привредне коморе Србије и ресорног министарства, представници Института „Гоша“ били су домаћини привредној делегацији Алжира, на челу са помоћником министра Министарства за бродоградњу Mustapha Bansehli и групом директора из области бродоградње.

Приликом посете Музеју „Гоша“ гости из Алжира подсетили су се раније успешне сарадње и изразили жеље и намере за наставак сарадње.

Потом је привредна делегација Алжира упозната, кроз презентацију, са делатностима и потенцијалима Института „Гоша“.

Посебно интересовање је било за област едукација у заваривању, новим технолошким достигнућима у бродоградњи, те могућностима акредитованих лабораторија Института „Гоша“.

Циљ посете је био успостављање пословне сарадње Института „Гоша“ са бродоградњом и другим гранама привреде Алжира, и то у неколико фаза.

Сарадња би требала да крене пре свега у области едукација особља у заваривању Међународних инжењера (IWE) и технолога (IWT) у заваривању и заваривача, обуке особља за испитивања заварених спојева методама без разарања (IBR), као и едукација у припреми Међународних инспектора (IWIC) и специјалиста (IWC).

Oбуке би се обављале најпре у Институту „Гоша“, а потом у Алжиру. У следећој фази, предложено је и успостављање одговарајућих институција, центара и лабораторијских капацитета у Алжиру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *