Privredna delegacija Alžira posetila Institut „Goša“

6854644_origU organizaciji Privredne komore Srbije i resornog ministarstva, predstavnici Instituta „Goša“ bili su domaćini privrednoj delegaciji Alžira, na čelu sa pomoćnikom ministra Ministarstva za brodogradnju Mustapha Bansehli i grupom direktora iz oblasti brodogradnje.

Prilikom posete Muzeju „Goša“ gosti iz Alžira podsetili su se ranije uspešne saradnje i izrazili želje i namere za nastavak saradnje.

Potom je privredna delegacija Alžira upoznata, kroz prezentaciju, sa delatnostima i potencijalima Instituta „Goša“.

Posebno interesovanje je bilo za oblast edukacija u zavarivanju, novim tehnološkim dostignućima u brodogradnji, te mogućnostima akreditovanih laboratorija Instituta „Goša“.

Cilj posete je bio uspostavljanje poslovne saradnje Instituta „Goša“ sa brodogradnjom i drugim granama privrede Alžira, i to u nekoliko faza.

Saradnja bi trebala da krene pre svega u oblasti edukacija osoblja u zavarivanju Međunarodnih inženjera (IWE) i tehnologa (IWT) u zavarivanju i zavarivača, obuke osoblja za ispitivanja zavarenih spojeva metodama bez razaranja (IBR), kao i edukacija u pripremi Međunarodnih inspektora (IWIC) i specijalista (IWC).

Obuke bi se obavljale najpre u Institutu „Goša“, a potom u Alžiru. U sledećoj fazi, predloženo je i uspostavljanje odgovarajućih institucija, centara i laboratorijskih kapaciteta u Alžiru.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.