ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење Адвокатске коморе Србије

310233_1На данашњим преговорима Адвокатске коморе Србије са г. Николом Селаковићем, Министром правде и г. Лазаром Крстићем, Министаром финансија  постигнут је јасан договор да пореска задужења за 2014. годину адвокатима ни у ком случају не могу прећи раније понуђени износ од 41,17% у односу на прошлогодишња решења. Значајан помак у интересу адвокатуре, учињен је одлуком да се формира заједничка Комисија адвокатуре у Србији, Министарства правде и Министарства финансија која би требало да утврди јасне, објективне и прецизне корективне факторе који ће омогућити правилно утврђивање пореске обавезе за сваког појединачног адвоката – пореског обвезника.

ДОГОВОРЕНО ЈЕ ДА КОМИСИЈА ПОЧНЕ СА РАДОМ У ПОНЕДЕЉАК  07.07.2014. О ЧЕМУ ЋЕТЕ РЕДОВНО БИТИ ОБАВЕШТАВАНИ ОД СТРАНЕ АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ.

О којим се корективним факторима ради, већ је наведено  у ранијим саопштењима Адвокатске коморе Србије за које је г. Никола Селаковић, Министар правде на састанку који је одржан у четвртак 26.06.2014.  дао обећање да ће подржати адвокатуру, а  што је на данашњем састанку и учинио.

Посебно скрећемо пажњу да је г. Лазар Крстић, Министар финансија указао да нема могућности  за пребијања међусобних потраживања – адвоката као пореских обавезника према држави и државе према адвокатима, али је рекао је да ће сва потраживања бити исплаћена адвокатима.

У вези захтева Адвокатске коморе Србије да није правично и фер да адвокати своје обавезе према држави плаћају са каматом, а да држава своје обавезе према адвокатима исплаћује без камате, министар Крстић се сагласио са овом примедбом и рекао да постоје услови за позитивно решење овог захтева и да би начин отписа камате бити договорен у раду Комисије и то  у моменту сусретања са дуговањима адвоката према држави и државе према тим адвокатима, у сваком појединачном случају и на основу поднетог захтева.

ОБАВЕЗАН УСЛОВ ДА СЕ ДОГОВОРЕНО ДАНАС РЕАЛИЗУЈЕ ЈЕСТЕ ДА ОБУСТАВА РАДА АДВОКАТА БЕОГРАДА ОДМАХ ПРЕСТАНЕ.

У кратком временском периоду биће објављено и заједничко саопштење Министарства правде, Министарства финансија и адвокатуре Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *