Saopštenje „Palanačkih“: „DEMOKRATIJA“ DIREKTORA PALANAČKE BOLNICE

2014-09-02-1760Nakon izlaska iz štampe novogodišnjeg dvobroja u kome je objavljen i intervju sa prof. dr Boškom Vojnovićem, predsednikom Nadzornog odbora Opšte bolnice „Stefan Visoki“ i odbornikom Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Smederevska Palanka, direktor ove zdravstvene ustanove je raskinuo šestogodišnju saradnju i pretplatu na određeni broj primeraka „Palanačkih“.

U pomenutom intervjuu prof. dr Vojnović je ukazao na brojne propuste i štetno rukovođenje ustanovom od strane direktora dr Bogdanovića, na rasipanje novca na štetu pacijenata, sve do ukazivanja na radnje koje bi mogle biti predmet istrage nadležnih službi.

Raskidom saradnje sa „Palanačkim“ baš zbog tog intervjua – koji nije „trač sa ulice“ već „reč odgovornog čoveka na odgovornoj poziciji čiji je zadatak da kontroliše rad direktora – dr Bogdanović je pokazao stepen svoje demokratičnosti, ali i, što je značajnije za širu javnost, nervozu zbog objavljenih činjenica.

Direktor „Palanačkih“ danas je kontaktirao direktora Bolnice, upitavši ga „zašto vraća novine i otkazuje pretplatu?“, i dobio odgovor „objavljujete gluposti, a mene niste pitali o tome“.

Radi istine, „Palanačke“ su, u prethodnom broju, objavile upravo konferenciju za štampu direktora Bolnice, na kojoj je on, umesto da odgovori na navode Nadzornog i Upravnog  odbora, sat i više govorio o svojim uspesima i dobrim potezima…

Nastavićemo da pratimo dalja dešavanja u  OB „Stefan Visoki“ i o tome ćemo, argumentovano kao i do sada, obaveštavati građane Smederevske Palanke i Velike Plane, a zaposleni u ovoj ustanovi neće ostati uskraćeni za naš list, već ćemo pronaći put da im ga dostavljamo.

Zabrana za „Palanačke“, neće zaustaviti istinu, na vratima palanačke Bolnice.

 

REDAKCIJA

 

 

 

You may also like...

1 Response

  1. A gde je istina? kaže:

    „baš zbog tog intervjua – koji nije „trač sa ulice“ već „reč odgovornog čoveka na odgovornoj poziciji“ – I vi zato mislite da je to istina?! To što je odgovorna pozicija, ne znači da je i taj čovek na istoj odgovoran, stručan, objektivan, itd.

    „objavljujete gluposti, a mene niste pitali o tome“. – Vala, lepo vam je Bogdanović i rekao.

    „Zabrana za „Palanačke“, neće zaustaviti istinu, na vratima palanačke Bolnice.“ – A koju to istinu? Svrstali ste se na jednu stranu, a da, vidi se u gornjem citatu, drugu stranu ništa i ne pitate?! Ccc, vrlo neozbiljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.