ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

30. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2014.  

DSC08451Одборници Скупштине општине Смедеревска Паланка, на својој 30. седници, усвојили су  Ребаланс буџета Општине Смедеревска Паланка за 2014. годину. Такође,  изгласана је Одлука о утврђивању грађевинског земљишта и одређивање доприноса за уређење грађевинског земљишта, као и Одлука о изради измена и допуна Плана детаљне регулације Бање „Паланачки кисељак“ у Смедеревској Паланци – целина Бања III.

Одборници су донели и Одлуку о приступању изради Стратегије руралног развоја Општине Смедеревска Паланка.

Стратегија треба да садржи опис постојећег стања, могућности развоја, опис развојних инструмената, циљеве развоја, визију, инвестициону стратегију и план потребних улагања, маркетинг план, идентификацију носиоца развоја, као и предуслове за ефикаснију политику руралног развоја на територији Општине Смедеревска Паланка.

За Општинског правобраниоца постављен је Борис Павловић, дипломирани правник, који је од 2008. обављао функцију Општинског јавног правобраниоца, а за в.д. директора Општинске туристичке организације поново је именован Младен Митровић.

На крају седнице, председник СО, Славољуб Ђурић, пожелео је одборницима и житељима Смедеревске Паланке срећне празнике, и успешну 2015. годину.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *