ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење за јавност Адвокатске коморе Србије

310233_1Адвокатска комора Србије дана 22. 09. 2014., поводом састанка који је одржан у Министарству правде Републике Србије даје следеће

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Данас 22. 09. 2014. у просторијама Министарства правде Републике Србије одржан је састанак између г. Николе Селаковића, Министра правде, г-ђе Биљане Павловић, државног секретара Министарства правде и г. Дејана Царевића, директора Дирекције за управљање одузетом имовином. У име адвокатуре Србије на састанку су учествовали г. Драгољуб Ђорђевић, г. Слободан Шошкић и г. Југослав Тинтор.

Адвокатура Србије је предложила Министарству правде измене и допуне Закона о јавном бележништву и Закона о промету непокретности, као и на нешто касније одржаном састанку Радне групе поводом пореске политике према адвокатима на коме су, такође, предложена решења питања која су предмет преговора.

Наредни састанак Радне групе за порески положај адвоката одржаће се у четвртак 25. 09. 2014.

Поводом захтева адвокатуре за измене и допуне Закона о јавном бележништву и Закона о промету непокретности и конкретних предложених решења, Министар правде је одбацио сваку могућност разговора на ову тему, захтевајући од адвоката да без одлагања обуставе протест.

Имајући у виду Одлуку Скупштине Адвокатске коморе Србије од 13. 09. 2014., одлуку Скупштине Адвокатске коморе Београда и одлуке Управних одбора свих адвокатских комора у саставу Адвокатске коморе Србије, овакав став Министра правде је оцењен као неприхватљив.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *