Saopštenje za javnost Advokatske komore Srbije

310233_1Advokatska komora Srbije dana 22. 09. 2014., povodom sastanka koji je održan u Ministarstvu pravde Republike Srbije daje sledeće

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Danas 22. 09. 2014. u prostorijama Ministarstva pravde Republike Srbije održan je sastanak između g. Nikole Selakovića, Ministra pravde, g-đe Biljane Pavlović, državnog sekretara Ministarstva pravde i g. Dejana Carevića, direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom. U ime advokature Srbije na sastanku su učestvovali g. Dragoljub Đorđević, g. Slobodan Šoškić i g. Jugoslav Tintor.

Advokatura Srbije je predložila Ministarstvu pravde izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti, kao i na nešto kasnije održanom sastanku Radne grupe povodom poreske politike prema advokatima na kome su, takođe, predložena rešenja pitanja koja su predmet pregovora.

Naredni sastanak Radne grupe za poreski položaj advokata održaće se u četvrtak 25. 09. 2014.

Povodom zahteva advokature za izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti i konkretnih predloženih rešenja, Ministar pravde je odbacio svaku mogućnost razgovora na ovu temu, zahtevajući od advokata da bez odlaganja obustave protest.

Imajući u vidu Odluku Skupštine Advokatske komore Srbije od 13. 09. 2014., odluku Skupštine Advokatske komore Beograda i odluke Upravnih odbora svih advokatskih komora u sastavu Advokatske komore Srbije, ovakav stav Ministra pravde je ocenjen kao neprihvatljiv.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *