ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Смењена неспособна директорка СШ „Жикица Дамњановић“: ПРЕ ПАР ГОДИНА ПОКЛОНИЛА ШКОЛСКЕ РАЧУНАРЕ ОПШТИНИ ДА БИ ОПСТАЛА У ФОТЕЉИ

Школски одбор Средње школе „Жикица Дамњановић“ донео је одлуку о смени директорке Соње Перовић Матић у току чијег мандата, који је уследио после успешног руковођења Слободана Тешића Теше а потом и Дејана Јанковића, је ова образовна установа постала једна од најлошијих у Подунавском округу.

У време њеног руковођења ова школа изгубила је неколико одељења, драстично је смањен број уписаних ученика, а забележена је и невероватна потрошња нафте у зимском периоду, која би могла да задовољи потребе за грејањем много већег објекта.

-У време владавине Соње Перовић Матић догодило се и много чудних обијања школе и крађа, које су раније биле ретке. Иначе, веома бахато се понашала и требало је одавно да буде смењена због многобројних погрешних одлука које су умало проузроковале гашење школе – рекао је саговорник „Паланачких“.

Такође, и поред мнобројних пријава од стране родитеља, а и надлежне инспекције, директорка је годинама дозвољавала продавцима половне робе да своје тезге поставе у школском дворишту што је отежавало нормално функционисање школе и угрожавало безбедност ученика.

Ипак, најневероватније „дело“ Соње Перовић Матић, по коме ће црним словима бити уписана у историјат ове школе је узимање четири нова рачунара од ученика и поклањање тих компјутера општинској управи, пре неколико година, са циљем да се додвори власти да би опстала у фотељи.

-Директорка је ускратила ученицима могућност коришћења рачунара, поклонила их општини, а посебно нам недостају сада када је све извесније увођење електронских дневника и мораћемо поново да набавимо рачунаре које смо имали – наглашава наш саговорник.

Да би одлука о смени директорке била коначна потребно је да је потврди и ресорни министар.

 

П.Н.

 

4 thoughts on “Смењена неспособна директорка СШ „Жикица Дамњановић“: ПРЕ ПАР ГОДИНА ПОКЛОНИЛА ШКОЛСКЕ РАЧУНАРЕ ОПШТИНИ ДА БИ ОПСТАЛА У ФОТЕЉИ

 • Bitno da će sad doći brži, jači i bolji

  Reply
 • Ne znam kako se do sada nije sama povukla. Zena nema ni stida ni srama. Ovakvi ljudi, kao sto je ona, su krivi za stanje u Palanci i Srbiji..

  Reply
 • Koliko neistina na jednom mestu! Ako je nekom potrebna njena smena, OK, ali nema potrebe da blatite ženu. Pogotovo što je za direktora podržana od strane kolektiva, a to puno govori.

  Reply
 • Nenad J

  Konacno! Ucenicima i roditeljima je dosta njenog terora..

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *