Smenjena nesposobna direktorka SŠ „Žikica Damnjanović“: PRE PAR GODINA POKLONILA ŠKOLSKE RAČUNARE OPŠTINI DA BI OPSTALA U FOTELJI

Školski odbor Srednje škole „Žikica Damnjanović“ doneo je odluku o smeni direktorke Sonje Perović Matić u toku čijeg mandata, koji je usledio posle uspešnog rukovođenja Slobodana Tešića Teše a potom i Dejana Jankovića, je ova obrazovna ustanova postala jedna od najlošijih u Podunavskom okrugu.

U vreme njenog rukovođenja ova škola izgubila je nekoliko odeljenja, drastično je smanjen broj upisanih učenika, a zabeležena je i neverovatna potrošnja nafte u zimskom periodu, koja bi mogla da zadovolji potrebe za grejanjem mnogo većeg objekta.

-U vreme vladavine Sonje Perović Matić dogodilo se i mnogo čudnih obijanja škole i krađa, koje su ranije bile retke. Inače, veoma bahato se ponašala i trebalo je odavno da bude smenjena zbog mnogobrojnih pogrešnih odluka koje su umalo prouzrokovale gašenje škole – rekao je sagovornik „Palanačkih“.

Takođe, i pored mnobrojnih prijava od strane roditelja, a i nadležne inspekcije, direktorka je godinama dozvoljavala prodavcima polovne robe da svoje tezge postave u školskom dvorištu što je otežavalo normalno funkcionisanje škole i ugrožavalo bezbednost učenika.

Ipak, najneverovatnije „delo“ Sonje Perović Matić, po kome će crnim slovima biti upisana u istorijat ove škole je uzimanje četiri nova računara od učenika i poklanjanje tih kompjutera opštinskoj upravi, pre nekoliko godina, sa ciljem da se dodvori vlasti da bi opstala u fotelji.

-Direktorka je uskratila učenicima mogućnost korišćenja računara, poklonila ih opštini, a posebno nam nedostaju sada kada je sve izvesnije uvođenje elektronskih dnevnika i moraćemo ponovo da nabavimo računare koje smo imali – naglašava naš sagovornik.

Da bi odluka o smeni direktorke bila konačna potrebno je da je potvrdi i resorni ministar.

 

P.N.

 

You may also like...

4 Responses

 1. Gaja kaže:

  Bitno da će sad doći brži, jači i bolji

 2. Maja kaže:

  Ne znam kako se do sada nije sama povukla. Zena nema ni stida ni srama. Ovakvi ljudi, kao sto je ona, su krivi za stanje u Palanci i Srbiji..

 3. Miloš kaže:

  Koliko neistina na jednom mestu! Ako je nekom potrebna njena smena, OK, ali nema potrebe da blatite ženu. Pogotovo što je za direktora podržana od strane kolektiva, a to puno govori.

 4. Nenad J kaže:

  Konacno! Ucenicima i roditeljima je dosta njenog terora..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.