ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Свечаност у Краку и на етно бари у Голобоку: ОСВЕЋЕЊЕ ЧЕСМЕ И ВОДЕНИЦЕ

IMG_0004Ни пролећни пљусак, ни расквашен терен, нису омели Голопчане да се у приличном броју окупе у Краку, где је прота Драгиша Јелић освештао чесму „Свети Ђорђе“. Извор је уређен захваљујући житељима овог села, али и приложницима из других места. Акцију је предводио Жика Бисенић, донедавни гастарбајтер у Бечу.

У пригодној беседи, прота Драгиша Јелић је похвалио предузимљиве Голопчане који су, без сумње, уложили велики труд и садашњим и будућим генерацијама подарили заиста лепу чесму, саграђену на стотинак метара од асфалтног  пута.

-Сваки извор, мене као свештеника, а верујем и све вас, подсећа на Јаковљев извор  – истакао је у беседи након освећења, прота Драгиша Јелић, подсећајући на потребу напајања духовном, живом водом од које се не жедни. – Та жива вода су Православље, свето Јеванђеље, Христова наука, та вода је основна и главна духовна потреба сваког човека. Ми се ретко када напајамо том водом, а сваки долазак у храм, свако окупљање као и ово данас, јесте у неку руку извор воде живе.

IMG_0001Потом  је прота Драгиша Јелић освештао и воденицу на етно бари, али у присуству нешто мањег броја Голопчана и њихових гостију, јер се до те оазе мира у дивној природи,  није могло доћи без одговарајуће обуће.

Драгољуб Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *