Svetosavska svečanost u vodičkoj školi: U DUHU TRADICIJE

-Domaćin slave iduće godine biće  Branislav Petrović

 

Učenici iz vodičke škole po  28. put obeležili su Svetog Savu – školsku slavu. U goste su im došli štićenici Dečjeg sela iz Sremske Kamenice. Sve je počelo kolektivnim odlaskom đaka u crkvu, gde  su otpevali himnu „Uskliknimo s ljubavlju“, a potom i druge prigodne svetosavske pesme. Njihov nastup primljen je s velikim oduševljenjem svih koji se su se zadeseli u hramu.

Učitelj Milan Todorović, koji je pokretač  svega i koji se zariče da će Svetog Savu obeležavati i kad ode u penziju, zajedno sa svojom mladom koleginicom, priredio je mališanima iz Dečjeg sela i njihovim vaspitačima, nezaboravan doček. Predstavnici ustanove iz Sremske Kamenice bili su ganuti, ne samo prijemom, već i količinom poklona, koje su njihovi domaćini spremili za decu lišenu roditeljskog staranja.

Lepe poklone za sve pripremila je firma „Donić“,  restoran „Moravski hlad“, „Nale – sport“, Foto Bora, Vlada Mišić, kafe „Krug“, Mirjana i Mirko Milojević iz Vodica koji su mališane iz Sremske Kamenice obradovali televizorom i srebrnom narukvicom, i dr.

Sečenje slavskog kolača, već po tradiciji, prethodilo je uručenju poklona, a kao darodavci  pojavili su se „Eldon“, Jelena Dekić iz Kaluđerice, miloševačko udruženje potomaka ratnika od 1912 – 1918. Na čelu s predsednikom Ivom Pisarevićem, frizerski salon „Tri šmizle“, mesarska radnja „Minić“, vodički paroh otac Dejan, veroučitelj Saša Kostadinović….

Učesnike svečanosti, pored učitelja Todorovića, pozdravila je i predstavnica Dečjeg sela iz Sremske Kamenice, Dana Radulović.

Svečar, odnosno domaćin slave, bio je Slobodan Zagorčić, a za narednu godinu toga se primio Branislav Petrović.

 

D.J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.