ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Светосавска свечаност у водичкој школи: У ДУХУ ТРАДИЦИЈЕ

-Домаћин славе идуће године биће  Бранислав Петровић

 

Ученици из водичке школе по  28. пут обележили су Светог Саву – школску славу. У госте су им дошли штићеници Дечјег села из Сремске Каменице. Све је почело колективним одласком ђака у цркву, где  су отпевали химну „Ускликнимо с љубављу“, а потом и друге пригодне светосавске песме. Њихов наступ примљен је с великим одушевљењем свих који се су се задесели у храму.

Учитељ Милан Тодоровић, који је покретач  свега и који се зариче да ће Светог Саву обележавати и кад оде у пензију, заједно са својом младом колегиницом, приредио је малишанима из Дечјег села и њиховим васпитачима, незабораван дочек. Представници установе из Сремске Каменице били су ганути, не само пријемом, већ и количином поклона, које су њихови домаћини спремили за децу лишену родитељског старања.

Лепе поклоне за све припремила је фирма „Донић“,  ресторан „Моравски хлад“, „Нале – спорт“, Фото Бора, Влада Мишић, кафе „Круг“, Мирјана и Мирко Милојевић из Водица који су малишане из Сремске Каменице обрадовали телевизором и сребрном наруквицом, и др.

Сечење славског колача, већ по традицији, претходило је уручењу поклона, а као дародавци  појавили су се „Елдон“, Јелена Декић из Калуђерице, милошевачко удружење потомака ратника од 1912 – 1918. На челу с председником Ивом Писаревићем, фризерски салон „Три шмизле“, месарска радња „Минић“, водички парох отац Дејан, вероучитељ Саша Костадиновић….

Учеснике свечаности, поред учитеља Тодоровића, поздравила је и представница Дечјег села из Сремске Каменице, Дана Радуловић.

Свечар, односно домаћин славе, био је Слободан Загорчић, а за наредну годину тога се примио Бранислав Петровић.

 

Д.Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *