ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоОбразовање

У Башину захваљујући Фондацији Ане и Владе Дивца: ШКОЛА У НОВОМ РУХУ

IMG_0395Основна  школа „Милија Ракић“ у Церовцу добила је помоћ  из Фондације Ане и Владе Дивца за реконструкцију  школске зграде свог  истуреног одељења у Башину. За  средства из пројекта „Један у милион“ конкурисало се у време ванредне ситуације у Општини, настале услед катастрофалних мајских поплава. Скоро два месеца трајали су перманентни контакти  с вођством поменуте  фондације, што је уродило плодом. Тако је 20. августа потписан уговор између Фондације Ане и Владе Дивца и основне школе у Церовцу.

IMG_0390-Реконструкција школе у Башину почела је још истог дана – износи директорка ОШ „Милија Ракић“ у Церовцу Верица Урошевић.- Радови су били веома обимни, а изискивали су у првом реду измену комплетне електричне инсталације, која је била прилично стара и потиче из далеке 1966. године. У унутрашњости школе обијен је стари малтер, изглетовани  зидови  и обављено кречење. У школској кухињи замењен је дрвени под постављањем керамичких плочица и на поду и на зидовима. Остале просторије су окречене и приведене намени.

Ламперија на плафону и на унутрашњим зидовима је премазана. Обављена је и санација столарије. Замењена су сва напукла стакла, прозорска окна су изгитована тако да вода услед јаких киша више не може улазити унутра. У потпуности је замењен кров. Уместо црепа постављен је лимени покривач. Обијена је стара фасада и постављена изолација, тако да је школа добила ново рухо.  Урађена је надстрешница на „лицу“ школе, а биће замењена и улазна врата која су дотрајала.

IMG_0393-Олуке смо поставили а следи и рад на громобранској инсталацији –  додаје директорка Верица Урошевић.- Сазидана су и два димњака. За све ово дугујемо захвалност Фондацији Ане и Владе Дивца, али и свима који су својим донацијама помогли обнову школе у Башину. Вредност изведених радова износи 1.364.000 динара.

Д. Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *