U Bašinu zahvaljujući Fondaciji Ane i Vlade Divca: ŠKOLA U NOVOM RUHU

IMG_0395Osnovna  škola „Milija Rakić“ u Cerovcu dobila je pomoć  iz Fondacije Ane i Vlade Divca za rekonstrukciju  školske zgrade svog  isturenog odeljenja u Bašinu. Za  sredstva iz projekta „Jedan u milion“ konkurisalo se u vreme vanredne situacije u Opštini, nastale usled katastrofalnih majskih poplava. Skoro dva meseca trajali su permanentni kontakti  s vođstvom pomenute  fondacije, što je urodilo plodom. Tako je 20. avgusta potpisan ugovor između Fondacije Ane i Vlade Divca i osnovne škole u Cerovcu.

IMG_0390-Rekonstrukcija škole u Bašinu počela je još istog dana – iznosi direktorka OŠ „Milija Rakić“ u Cerovcu Verica Urošević.- Radovi su bili veoma obimni, a iziskivali su u prvom redu izmenu kompletne električne instalacije, koja je bila prilično stara i potiče iz daleke 1966. godine. U unutrašnjosti škole obijen je stari malter, izgletovani  zidovi  i obavljeno krečenje. U školskoj kuhinji zamenjen je drveni pod postavljanjem keramičkih pločica i na podu i na zidovima. Ostale prostorije su okrečene i privedene nameni.

Lamperija na plafonu i na unutrašnjim zidovima je premazana. Obavljena je i sanacija stolarije. Zamenjena su sva napukla stakla, prozorska okna su izgitovana tako da voda usled jakih kiša više ne može ulaziti unutra. U potpunosti je zamenjen krov. Umesto crepa postavljen je limeni pokrivač. Obijena je stara fasada i postavljena izolacija, tako da je škola dobila novo ruho.  Urađena je nadstrešnica na „licu“ škole, a biće zamenjena i ulazna vrata koja su dotrajala.

IMG_0393-Oluke smo postavili a sledi i rad na gromobranskoj instalaciji –  dodaje direktorka Verica Urošević.- Sazidana su i dva dimnjaka. Za sve ovo dugujemo zahvalnost Fondaciji Ane i Vlade Divca, ali i svima koji su svojim donacijama pomogli obnovu škole u Bašinu. Vrednost izvedenih radova iznosi 1.364.000 dinara.

D. J.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.