ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Градском позоришту гостовали Кесић и Њузовци: „ГЛУПОСТ ТРЕБА НАЗВАТИ ГЛУПОШЋУ“

k3-Не могу рећи да немам политичко мишљење, али је олакшавајућа околност што немам фаворита на политичкој сцени. И то ми даје кредибилитет да их све подједнако, како заслуже, и када заслуже… обрађујем – каже Зоран Кесић.

 

За гостовање Зорана Кесића и Њузоваца у Градском позоришту владало је толико велико интересовање, да је после завршетка првог, организован још један наступ, за публику која није успела да уђе у дупке попуњену позоришну салу.

Кесић и сарадници представили су Њузнет, познату интернет страницу чија редакција уређује и Кесићеву телевизијску емисију, питко и духовито, са мноштвом алузија на актуелне политичке прилике, често прекидани бурним аплаузом.

Кесић је, између осталог, шаљиво, говорио о покушајима притисака, из различитих политичких центара моћи, најављујући да ће популарна емисија, „24 минута“, поново бити на програму, од марта текуће године, мада још није потписан уговор са пословодством телевизије В 92. Ипак, упркос притисцима, Кесић је у разговору за „Паланачке“ негирао да је икада директно био изложен цензури.

– Моја екипа и ја се до сада нисмо сусретали са цензуром – нагласио је Кесић. – Мислим да ми имамо неке своје критеријуме, шта је прихватљиво, а шта није, а пре свега шта је пристојно износити јавно. Знате, једно када се ми интерно зезамо, а сасвим је другачије када знаш да ће то доћи до гледалаца. Ми се нисмо сусретали са цензуром у смислу да нама неко каже „не смеш ово, или не смеш овог. За седамдесет и нешто епизода, колико смо их до сада имали, могу да се похвалим да слободно радимо, и да успевамо да кажемо оно што желимо да кажемо, да критикујемо, али аргументовано и пристојно. Наша емисија не би имала смисла када би IMG_20160116_181016била блага, када би била недоречена. Једино има смисла ако је оштра, ако је директна, ако ствари назива правим именом. Ако глупост назива глупошћу, недоследност недоследношћу, лаж и патетику на прави начин.

Паланачке: Да ли је уопште могуће бити политички неутралан? Не мислим страначки опредељен, него вредносно политички неутралан, у оваквим приликама у Србији?

Зоран Кесић: Моја екипа и ја немамо неку странку или неку страну за коју лобирамо. И у томе лежи наша моћ. Нисмо се компромитовали, и нико не може да нас оптужи, да лобирамо за било коју страну. Трудимо се од почетка па до данас да ударамо, да тако кажем – „ни по бабу, ни по стричевима“. Како ко заслужи. Ми уочавамо, као што рекох, и недоследности, и лаж и патетику, па и глупост. И то је оно против чега се ми боримо, против глупости, против лажи, без обзира са које стране долази. Е сад, да ли је то неутралност, то је друго питање. Ми имамо своје политичке ставове, јер размишљамо, наравно. Не могу рећи да немам политичко мишљење, али је олакшавајућа околност што немам фаворита на политичкој сцени. И то ми даје кредибилитет да их све подједнако, како заслуже, и када заслуже… обрађујем.

Паланачке: Унели сте на наше медије нову врсту хумора, још пре много година. То је неки монтипајтоновски хумор пласиран у овом нашем поднебљу. Сећамо се оне ваше пароле још са телевизије „Метрополис“ – „Сви лажу, само ми измишљамо“:

Зоран Кесић: Хвала вам на комплименту. Монтипајтоновци су моји велики узори, још од малих ногу. Ако смо на њиховом трагу, то је велика част за нас.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *