ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Општој болници „Стефан Високи“ одржана конференција за штампу: НОВИ ДИРЕКТОР – ЧЕТВРТИ ПУТ ЗА ТРИ ГОДИНЕ

DSCN1249Нови вршилац дужности директора Опште болнице „Стеван Високи“, др Никола Ристић, одржао је данас конференцију за штампу, на којој је новинаре упознао са плановима и мерама које ће покушати да оствари после преузимања ове одговорне функције.

– Сви сте ви, свакако обавештени, како су последњих година била турбулентна времена када је реч о директорима Болнице. За три године промењено је четири директора. Јасно је да су то, укључујући и мене, све политички директори, али тако је било и раније, рекао је др Ристић, отварајући конференцију за медије.

– Знате да је већ шездесетих година постојала тежња људи из овог краја да се отвори Болница, која би служили народу. Ја сам током последње две деценије време углавном проводио на Педијатрији, и настојао сам да се што више посветим својим пацијентима. Од јуче сам задужен за све наше суграђане, а када то кажем, мислим на житеље Смедеревске Паланке и Велике Плане. Приоритет ће ми бити да се обавезе Болнице према грађанима стриктно поштују. То морамо да урадимо, због свих људи којима смо потребни, који имају потребу за нашим услугама. Исто тако, максималнио ће се водити рачуна о контроли квалитета нашег рада. Молим и наше пацијенте, садашње и будуће, да и они поштују своје обавезе и своја права. Оно што је оптерећивало рад ове установе последњих година, а надам се да ће тај проблем договором да буде решен, јесте однос Болнице и Дома здравља. Болница је, свесно или несвесно, преузела неке надлежности Дома здравља, али ми, једноставно, то морамо да чинимо. Јер, Дом здравља је у нимало завидној ситуацији. Због блокаде, Дом здравља није могао да реализује све своје замисли, изјавио је нови вд директора Болнице.

Др Ристић се осврнуо и на затечено стање:

– Последњих месеци и последњих година, када је реч о простору, директори који су овде били пре мене, настојали су да допринесу уређењу и преуређењу услова, тако да су и сада грађевински радови утоку. Сва оделења су окречена, при крају је тендер, после кога ће бити решен проблем у вези са санитарним чворовима на одељењима ОРЛ и Инфективном. Крајње озбиљан проблем је питање кадра, и са тим морамо озбиљно да се суочимо. Ту је последњих година било неког застоја. Нама 11 лекара специјалиста следеће године стиче право да оде у пензиују, а то је око 15 процената. То је велики број, и ми са тим нећемо моћи да се у кратком року изборимо, јер специјализација и стручно усавршавање трају око пет година.  И то ће, од првих дана, бити мој приоритет. Што се тиче опреме, мислим да ту у овом моменту стојимо добро, али то не значи да не треба имати визију за неко будуће време. Имао сам прилике да се уверим да све болнице у околини рачунају на унапређење и увођење нових технологија и нових процедура. У томе, сигурно, не смемо да заостанемо.

DSCN1255На крају, др Ристић је и јавно захвалио др Жељку Смиљанићу на преданости и принципијелности, које су обележиле његов рад на месту вршиоца дужности директора и пожелео суграђанима, из Плане, Паланке и околних места, добро здравље.

– Свима који буду затражили нашу помоћ, настојаћемо да проблеме решимо што експедитивније – истакао је др Ристић.

***

Др Никола Ристић је педијатар, а у Болници „Стефан Вискори“ ради випше од 20  година. Основну школу и гимназују похађао је у Паланци, а Медицински факултет завршио у Београду. Пре доласка на Дечије одељење паланачке Болнице, 1993. године, радио је  у сеоским амбулантама и Медицини рада. Рођен је у Смедеревској Паланци пре 57 година, а његова породица, како истиче, већ више од 150 година живи у нашем граду.

3 thoughts on “У Општој болници „Стефан Високи“ одржана конференција за штампу: НОВИ ДИРЕКТОР – ЧЕТВРТИ ПУТ ЗА ТРИ ГОДИНЕ

  • Taj covek je bio pomocnik najveceg zla bolnice bivseg direktora Gorana Bogdanovica. Pitam se dokle ce ove igre Srpske Nepismene Stranke?

    Reply
  • aleksandar

    Ovaj tekst je pravi primer „nezavisnog“ novinarstva.
    Sramota !!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *